Foto: AP Photo/John Heft

Američki košarkaš Klej Tompson neće da produžiti saradnju sa Golden Stejt Voriorsima i tako će nakon 13 godina promeniti ekipu.

Tompson je 2011. godine izabran kao 11. pik na NBA draftu, odmah je došao u Golden Stejt i sa „ratnicima“ je osvojio četiri NBA titule.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako prenosi Šems Čaranija sa „Atletika“, Tompson i Voriorsi nisu imali skoro nikakvu komunikaciju od trenutka kada je otvoren prelazni rok.

Očekuje se da za Tompsona sada „zagrizu“ Los Anđeles Klipersi, Lejkersi, Dalas, a možda i Orlando i Denver.

Tompson je jedan od najboljih šutera u istoriji, ali su ga teške povrede izbacile iz pravog ritma i u sezoni za nama nije bio ni blizu svog maksimuma.

Kad smo već pomenuli Kliperse, da kažemo da je Pol Džordž odbio opciju u ugovoru, prema kojem bi naredne sezone mogao da dobije 49 miliona dolara.

„Srpski zet“ biće slobodan u izboru sredine, ali će verovatno razgovarati i sa Klipersima, kao i drugim timovima koji imaju prostora u “seleri kepu”, poput Filadelfije, koja ozbiljno želi da se pojača ovog leta.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Košarka kod Uncle Screw-a (@uncle.screw2)

Sa druge strane, Lebron Džejms je odlučio da ne prihvati produženje ugovora sa Lejkersima, koje bi mu donelo 51,4 miliona dolara.

Međutim, teško da će Lebron napustiti Lejkerse, jer su oni draftovali njegovog sina Bronija kao 55. pika na nedavno završenom draftu.

Lebron će postati slobodan igrač, ali će verovatno dobiti potpuno novi ugovor od Lejkersa, koji žele da ga zadrže, možda i na više godina.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar