Džejson Tejtum Boston Seltiks
Foto: Tanjug/AP Photo/Charles Krupa)

Nokaut mečevi u NBA ligi počeli su na spektakularan način. Boston Seltiksi su na krilima sjajnog Džejson Tejtuma stigli do trijumfa protiv Vašington Vizardsa, dok je Indijana demolirala Šarlot sa 144:117 na plej-in turniru.

Iako su Boston Seltiksi bili jedan od najgorih timova u poslednjih mesec dana ligaškog dela sezone, zahvaljujući Tejtumu i dalje imaju šansu da zaigraju u plej-of.

Tejtum je ubacio 32 od svojih 50 poena u drugom poluvremenu, a uz to upisao i osam skokova, te četiri asistencije. Ovo je bio treći meč ove sezone da je postigao 50 i više poena.

Kemba Voker ga je pratio sa 29 poena čime je Boston osigurao mesto u plej-ofu, ali i rival sa prvim favoritima sa titulu Bruklin Netsima.

PROČITAJTE JOŠ

Seltiksi su izgubili 10 od poslednjih 15 mečeva zbog nekoliko povređenih igrača. Bred Stivens, trener Seltiksa, zbog toga je govorio i različitim zdravstvenim i bezbedonosnim protokolima lige.

„Prošli smo kroz mnogo toga, pa smo očvrsnuli na neki način. Leđa su nam bila uz zid tokom skoro cele godine. Potrebno je mnogo truda, mnogo čvrstine da ostanemo zajedno tokom teških vremena“, rekao je Stivens.

Bredli Bil je ubacio 22 poena uz devet skokova i šest asistencija za Vašington, a Rasel Vestbruk je dodao 20 poena uz 14 skokova i pet asistencija.

Meč je presudio očajan šut Vizardsa sa tri poena jer su pogodili tek tri od 21 pokušane trojke.

Boston je početkom drugog poluvremena napravio razliku 22:4 i tako došao do 74:58, a nakon toga nije bilo šanse da se tim iz Vašingtona vrati u susret.

U meču koji je značio biti ili ne biti Domantas Sabonis je odigrao vrhunski za Indijanu. Razigravao je saigrače, čistio tablu i pogađao, te na kraju završio blizu tripl-dabla. Upisao je 14 poena uz 21 skok i devet asistencija.

O tome je govorio i trener Indijane Nejt Bjorkgren.

„On je krilni centar i ponekad ste plejmejker koji mora da postiže poene i ponekad morate da asistirate više i da pravite prave akcije. To je ono što se desilo večeras. Dodavao je, pronalazio uglove, donosio prave odluke. Želeo je da natera druge da igraju“, rekao je Bjorkgren.

Pejsersi su ovim prekinuli rekordni negativni niz franšize sa devet poraza u doigravanju, te su slavili po prvi put od pobede protiv Klivelnda aprila 2018. godine.

Indijani je neophodno da savlada i Vašington kako bi obezbedila mesto u plej-ofu.

Šarlot je završio sezonu u NBA, a nije pomoglo ni 23 poena Bridžisa, 16 Rozijera i 14 Bola.

Plej-in

Zapad

San Antonio – Memfis

Golden Stejt – LA Lejkers

Istok

Šarlot – Indijana 117:144

Vašington – Boston 100:118

Plej-of

Zapad

Juta – tim koji slavi dva puta u plej-inu ili izgubi, pa pobedi

Finiks – pobednik duela timova na 7. i 8. mestu

Denver – Portland

LA Klipers – Dalas

Istok

Filadelfija – Vašington/Indijana

Bruklin – Boston

Milvoki – Majami

Njujork – Atlanta

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar