Foto: EPA-EFE/SHAWN THEW

Predstojećeg vikenda, pored utakmica koje igraju naši košarkaši, najveću pažnju u NBA privlače dueli Finiks - Filadelfija (subota, 21) i Boston - Vašington (nedelja, 19).

Najjača liga na svetu daje veliki prostor takozvanom „primetime“ terminu, pa i ljubitelji NBA na ovim prostorima mogu da uživaju u sjajnim duelima u večernjim terminima po našem vremenu.

U subotu od 21 sat na teren će Finiks i Filadelfija koju predvodi čudesni Džoel Embid, jer je svojim MVP partijama odveo Seventisikserse na vrh tabele Istoka sa učinkom 18-7.

PROČITAJTE JOŠ

S druge strane, Sanse predvodi trio Kris Pol-Devin Buker-Deandre Ejton, pa se nadaju prvom plej-ofu još od 2010. godine.

Biće i ovo veliki okršaj Embida i Ejtona, 22-godišjneg centra koji snagom i pokretljivošću može da parira najboljem igraču Istoka za prošli mesec.

Dan kasnije od 19 časova čeka nas poslatica u vidu susreta Vašingtona i Bostona.

„Čarobnjake“ predvode Rasel Vestbruk i svestrani Bredli Bil, o kome se priča kao potencijalnom pojačanju Jokićevog Denvera, a trenutno vodi po broju utakmica sa najmanje 30 poena u ligi.

Adut Vizardsa je i Deni Avdija, deveti pik sa Drafta, koji u ruki sezoni igra na veoma zavidnom nivou.

Veliki izazov imaće u tandemu Džejson Tejtum-Džejlen Braun, koji u dresu Seltiksa izrastaju u jedan od najdominantnijih NBA dvojaca.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar