Foto: Sarah Stier / Getty images / Profimedia, USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Spektakl je već uveliko krenuo, ali nam ono najbolje tek dolazi.

Euforija koju košarkaški navijači osećaju kada NBA plej-of počne, sličan je onoj kao kada se Svetsko prvenstvo u fudbalu nalazi iza ćoška za ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svetu.

Ova godina je zaista posebna i već su mečevi prve runde ispunili očekivanja, a može se reći da su ih i prevazišli.

PROČITAJTE JOŠ

Od osam serija koje su na programu, u samo dve je jedan tim bio prilično ubedljiv, dok se u ostalim vodi velika borba.

Malo ko je očekivao da će Sakramento Kingsi slaviti u prva dva meča protiv Golden Stejt Voriorsa, dok je i pobeda Majami Hita nad Milvoki Baksima bila ogromno iznenađenje.

Prethodne sezone imali smo čak pet plej-of serija u prvoj rundi koje su završene bez većeg uzbuđenja, ali ove godine to nije slučaj.

Foto: AP Photo/Aaron Gash

Dueli Sakramento – Golden Stejt, Memfis – Los Anđeles Lejkersi i Klivlend – Njujork posebno se izdvajaju kao najzanimljiviji.

Kingsi su vezali dve pobede protiv prošlogodišnjeg šampiona u Sakramentu, ali je Golden Stejt odgovorio u Oklendu i trenutni rezultat je 2:1.

Videli smo velike varnice između dva tima iz Zapadne konferencije, nakon što je krilo Voriorsa Drejmond Grin suspendovan na jedan meč zbog toga što je u drugoj utakmici zgazio na grudi centra Sakramenta Domantasa Sabonisa.

Nije bilo mirno ni van terena pošto su navijači posle trećeg meča ušli u sukob i sve se završilo tučom.

Foto: AP Photo/Randall Benton

Sa druge strane Klivlend i Njujork igraju baš tesne mečeve i retko kada može da se predvidi pobednik pre početka meča.

Prednost domaćeg terena je veoma bitna i onaj ko dođe do pobede na gostujućem terenu imaće veliku prednost.

Mečevi Memfisa i Lejkersa uvek su praćeni, ali ove godine dobili su potpuno novu dimenziju.

Grizlisi su u plej-of ušli kao drugi tim Zapada, dok su Lejkersi preko plej-ina i sedmog mesta stigli do NBA doigravanja.

Foto: Tanjug / (AP Photo/Brandon Dill)

Zvezda Memfisa Dža Morent je doživeo povredu u prvom meču i to je ekipa Darvina Hema znala da iskoristi, te i da stigne do prednosti od 1:0.

Ipak, usledila je sjajna igra Grizlisa u drugoj utakmici bez Morenta, pa je rezultat smanjen na 1:1. Taj meč je ispratio sukob kontroverznog krila Dilon Bruksa, koji je nekoliko puta provocirao najboljeg košarkaša Lejkersa Lebrona Džejmsa.

Atlanta Hoksi, ekipa za koju nastupa Bogdan Bogdanović, uspela je da na domaćem terenu smanji prednost Bostona na 2:1 i da tako u seriju uvede neizvesnost.

Foto: Stacy Revere / Getty images / Profimedia

Milvoki se muči bez Janisa Adetokumba koji je doživeo povredu na samom startu prvog meča protiv Majami Hita i bez njega nisu veliki favoriti za prolaz u drugu rundu.

To se pokazalo i u trećem meču, kada je Majami „uništio“ najbolju ekipu NBA u ligaškom delu sezone.

Jedini koji se nisu mnogo oznojili do sada bili su košarkaši Denver Nagetsa i Filadelfije Seventisiksersa.

NE PROPUSTITE

Stigli su ekspresno do 3:0, Denver protiv Minesote, Filadelfija protiv Bruklina i ekipa Džoel Embida je već u četvrtom meču obezbedila prolaz dalje.

Nikola Jokić i Nagetsi će u drugoj rundi igrati portiv pobednika iz okršaja Los Anđeles Klipersa i Finiks Sansa čija se bitka može nazvati „rovovskom“.

Upravo će serije druge runde, kao i nastavak plej-ofa biti još bolji, intenzivniji i zanimljiviji, te košarkaški fanatici ne moraju da strepe za dobrim basketom.

BONUS VIDEO Jokić o igranju za reprezentaciju na Svetskom prvenstvu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar