Denver Nagets
Denver Nagets; Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski)

Denver Nagetsi su posle mnogo muke savladali Minesotu Timbervulvs rezultatom 121:113 iako su zamalo ispustili 21 poen prednosti.

Briljirali su Nikola Jokić i Džamal Marej koji su doneli prednost Denveru u prvoj rundi plej-ofa od 2:0. Jokić je meč završio sa 27 poena i po devet skokova i asistencija i bio na korak od tripl-dabla dok je Marej briljirao sa neverovatnih 40 poena.

Deluje da je baš ovaj meč bio potreban ekipi Majkla Melouna i da je Denver konačno probudio zver – Džamala Mareja.

PROČITAJTE JOŠ

Kada bek Nagetsa igra dobro retko ko može da ih savlada i baš tako je bilo i u drugom meču ove plej-of serije.

Imao je sjajan procenat šuta (13/22), dok je iz deset pokušaja pogodio čak šest trojki, a sa linije penala je bio precizan osam od devet puta.

Ova partija je jako podsetila na Džamala Mareja iz, sada već čuvenog, „babla“ kada su tokom pandemije koronavirusa košarkaši bili zatvoreni u Diznilend i Orlando.

Džamal Marej (desno)/Foto: AP Photo/David Zalubowski

Tada je Marej pružao neverovatne partije i na 19 utakmica je prosečno beležio čak 26,5 poena, uz 4,8 skokova i 6,6 asistencija.

Imao je i dve utakmice u kojima je postigao 50 poena protiv Jute, kada je odmerio snage sa Donovanom Mičelom koji je takođe dva puta postigao više od 50 poena u toj seriji.

U tekućoj sezoni bek Denvera je igrao dobru košarku i beležio je 20 poena uz 6,2 asistencije u proseku. Ipak, veliki problem Mareja je to što veliki broj mečeva propušta zbog povreda, koje su ga odvojile od terena tokom čitave sezone 2021/22.

NE PROPUSTITE

Godinu dana ranije Marej je zabeležio 48 mečeva, dok je ove sezone nastupio na 65 mečeva.

Jokić je posebno pohvalio njegovu igru nakon meča sa Minesotom i rekao je da Marej igra svoju najbolju košarku.

„Džamal igra sjajno za nas, ne samo što pogađa, njegova energija je sjajna, njegovo vođstvo, čitanje igre, mislim da trenutno igra na najvišem nivou“, rekao je Jokić nakon meča.

Džamal Marej (desno)/Foto: AP Photo/David Zalubowski

Ova partija Mareja može da raduje navijače Denvera i upravo nam je prenela poruku da se Nagets ne šale i da su spremni da napadnu šampionski prsten.

Veoma je važno da košarkaši Majkla Melouna završe seriju protiv Minesote što pre, kako bi smanjili šanse da se neko od startera i bitnih igrača povredi ili obnovi povredu.

Ispratila je i cela dvorana partiju desne ruke Jokića aplauzom, a Marej je ove sezone postao najbolji trojkaš u istoriji Denvera kada je protiv San Antonija ubacio svoju 806. trojku.

Ukoliko nastavi sa ovakvim partijama Nagetsi će imati velike šanse u plej-ofu, pošto već uveliko znamo da će Jokić biti velika enigma za protivnike.

BONUS VIDEO Kad Jokić igra ovako, ne može mu niko ništa Denver ubedljiv i prejak za Vizardse

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar