Foto: Tanjug/AP/Ashley Landis

Košarkaši Denvera poveli su sa 1-0 u plej-of seriji protiv ekipe Jute pošto su posle velike drame i produžetaka slavili u Orlandu sa 135:125.

Bio je to veoma uzbudljiv i dramatičan meč u Orlandu u kojem je pobednik odlučen posle produžetka.

PROČITAJTE JOŠ:

Šta reći, bio je to izvanredan meč na startu plej-ofa NBA, obeležio ga je nestvarni Donovan Mičel iz ekipe Jute koji je postigao neverovatnih 57 poena, ali ne i da svom timu donese pobedu.

Šta vredi Džezerima što je Mičel igrao kao u transu kad nisu uspeli da ga isprate ostali i kada su Nagetsi imali dvojicu „snajperista“ u vidu Džamala Marija i Nikole Jokića.

Mari je postigao 36 poena uz pet skokova i devet asistencija, dok je Jokić za 42 minuta u igri postigao 29 poena uz deset skokova i tri asistencije, te dve ukradene lopte.

Denver je dobro otvorio susret, dobio prvu četvrtinu sa 31:25, da bi na poluvreme Nagetsi otišli sa prednošću od 59:52.

Loše su izabranici Majkla Melouna odigrali treću deonicu, izgubili su prednost i u poslednju četvrtinu ušli sa minusom od pet poena, 78:83.

U tih 12 minuta, timovi su se smenjivali u vođstvu, imala je Juta prednost i od pet poena, ali Denver se nije predavao.

Foto: Tanjug/AP/Ashley Landis

Džamal Mari je bio ključan za to što su Nagetsi uspeli da stignu i prestignu „Džezere“. U rasponu od svega 40 sekundi uspeo je da uz dve trojke i koš veže seriju od osam poena i na minut do kraja, Denver je imao 113:111.

Fantastični Donovan Mičel je izjednačio na 50 sekundi pre kraja, da bi na 26,5 sekundi do kraja, Nikola Jokić iskoristio oba bacanja za novu prednost, 115:113.

Sa dva bacanja uzvratio je Mičel, izjednačio na 115:115, a onda je usledio poslednji napad Denvera. Jokić je bio pod košem, ali je promašio, iznervirao se zbog toga i ušli smo u produžetke!

Produžetak od pet minuta pripao je u potpunosti Nagetsima (20:10). Juti je trebalo skoro tri minuta da upiše prve poene, ali je s druge strane tim Denvera imao izvanrednog Džamala Marija, koji je nastavio da pogađa.

Sipao je neverovatno, pogađao je iz svih pozicija i tako razoružao uporne Džezere kojima nije pomogao ni neverovatni Mičel.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar