Petorica NBA igrača na prijemu kod pape Franje
Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Papa Franja i petorica NBA igrača, sastali su se ovog ponedeljka u Vatikanu kako bi razgovarali o naporima košarkaša u vezi sa socijalnom pravdom.

Poglavar Rimokatoličke crkve dočekao je asove iz najjače košarkaške lige sveta, a u pitanju su Marko Belineli, Sterling Braun, Džonatan Ajzak, Kajl Korver i Entoni Toliver.

PROČITAJTE JOŠ

Informaciju je preneo i ESPN, i Šams Čaranija, novinar „Atletika“ odlično upućen u sva NBA dešavanja.

Sastanku bi trebalo da je prisustvovalo i još nekoliko članova Asocijacije NBA košarkaša.

Kako se navodi, papa Franja je želeo da čuje šta NBA igrači imaju da kažu i da od njih sazna kako su uspeli da skrenu pažnju na pitanja socijalne pravde i ekonomske nejednakosti.

I šta planiraju po istom pitanju da učine u budućnosti, prenosi ESPN. NBA košarkaši su se dodatno našli u centru pažnje javnosti ukazivajući na policijsku brutalnost i rasnu nepravdu, a kao povod je bilo ubistvo Džejkoba Blejka od strane policije.

Igrači su tokom „balona“ u Orlandu umesto svojih prezimena, ko je hteo, na dresovima nosili poruke u vezi sa socijalnom pravdom kao što su „Jednakost“, „Dosta“, i slično, uz ključnu poruku – Životi crnaca su važni.

Predstavnici Udruženja NBA košarkaša ekspresno su stigli u Vatikan, a vremena nije bilo mnogo, jer od 1. decembra počinje NBA trening kamp.

Posle sastanka u biblioteci Apostolske palate, planirano je da papa Franja i NBA igrači obiću trg Svetog Petra.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram