Foto: Tanjug/AP Photo/Marcio Jose Sanchez

"NBA Saturdays and Sundays" predstavlja utakmice u udarnim evropskim terminima.

Sezona 2022/2023 je druga uzastopna NBA sezona sa više od 120 internacionalaca u ligi i deveta uzastopna sezona u kojoj u NBA igra više od 100 igrača koji nisu iz SAD.

PROČITAJTE JOŠ

U NBA nastupaju petorica sjajnih srpskih igrača: jedna od najvećih zvezda lige Nikola Jokić (dvostruki NBA MVP,centar Denver Nagetsa ), Boban Marjanović (centar Hjuston Roketsa), Bogdan Bogdanović (bek Atlanta Houksa), Aleksej Pokuševski (krilni igrač Oklahoma Siti Tandera ) i novajlija u ekipi Majami Hita, 27. pik na NBA draftu 2022, Nikola Jović.

Navijači u Evropi će u subotu od 22.00 moći da gledaju okršaj Sakramenta i Orlanda, dok će u nedelju od 21.30 na programu biti na programu duel Klivlend Kavalirsa i Los Anđeles Lejkersa.

Tim iz „grada anđela“ je očajno počeo sezonu sa samo dve pobede i čak pet poraza. I u ovom trenutku je samo Hjuston gora ekipa u Zapadnoj konferenciji sa 1-8. Lebron Džejms je počeo karijeru u Klivlendu, posle epizode u Majamiju se vratio u Ohajo doneo prvu istorijsku titulu šampiona, a onda otišao u Los Anđeles.

BONUS VIDEO Noć Nikole Jokića za istoriju – meč u kom je pao rekord Vilta Čemberlejna