Kajri Irving i Kevin Durent
Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Bruklin Netsi odlučili su da suspenduju Kajrija Irvinga zbog promocije filma sa antisemitskih sadržajem.

Naime, priznao je Kajri Irving u sredu da je promocija ovog filma na njegovim profilima imala „negativni uticaj“ na jevrejsku zajednicu, pa je obećao da će donirati pola miliona dolara organizacijama koje rade na iskorenjavanju mržnje i razvijanju tolerancije.

PROČITAJTE JOŠ

To klubu nije bilo dovoljno, pa je Bruklin odlučio da ga suspenduje na pet utakmica (u to periodu neće biti plaćen), te dodao u saopštenju da su „zaprepašćeni činjenicom da je propustio nedvosmisleno da kaže da nema antisemitske statvove, te trenutno nije podoban da se povezuje sa Bruklin Netsima“.

Zapravo se iza kulisa može čuti da je razlog zapravo što je Irving odbio da se javno izvini kao što je to od njega direktno zahtevao Adam Silver, komesar NBA lige.

„Užasnuti smo. Trenutno nij podoban da ga povezuju sa Bruklin Netsima“, stsajalo je u saopštenju.

Irving je na Tviteru i Instagramu objavio poster filma „Hebrews to Negroes: Wake Up Black America“. Film je režirao Ronald Dalton Junior, a radi se o dokumenarcu koji obrađuje istoiomenu knjigu iz 2015. godine (film izašao 2018.), a između ostalog stoji da su „mnogi poznati visokorangirani Jevreji priznali da su poštovali Sotonu ili Lucifera“.

„Svestan sam negativnog uticaja moje poruke na jevrejsku zajednicu i preuzimam odgovornost za to. Ne verujem da je bilo što što je rečeno u filmu istina ili da odražava moj moral i načela. Nisam nameravao da naudim nijednoj grupi, rasi ili veri, samo želim biti svetionik istine i svetla“, poručio je Irving u sredu, iako je isprva branio svoje pravo na objavu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar