Foto: Tanjug / AP Photo/Nate Billings

Džordž Karl, legendarni NBA trener, veruje da Nikola Jokić ulazi u top 10 najboljih igrača svih vremena.

Čuveni stručnjak, koji je jedan od devet trenera NBA istorije sa 1.000 pobeda u ligi, i koji je proglašen za trenera godine u sezoni 2012/13, smarta da je Jokiću mesto među velikanima.

PROČITAJTE JOŠ

„Rekao sam prošle nedelje da je Nikola Jokić na putu da postane 10 najboljih igrača svih vremena. Ali taj status, za igrača, zahteva osvajanje prvenstva. Može li organizacija Denver Nagetsa da sastavi tim koji podržava tu putanju“, zapitao se Karl.

Inače, Jokić je nastavio je juriš na novu MVP titulu, vodio je Denver do pobede nad Detroitom (110:105) istorijskim dabl-dablom.

Samo asistencija nedostajala je Jokiću za novi tripl-dabl, uz devet asistencija imao je 28 poena i 21 skok, za 34 minuta na parketu.

Nagitsi uspevaju da drže šesto mesto Zapada uprkos svim kadrovskim problemima, najviše zahvaljujući Jokiću za kog je ova noć posebna.

Nikola je jedini igrač u NBA istoriji koi je došao do 5.000 skokova i 3.000 asistencija u svojih prvih 500 NBA utakmica.

Pored toga, Jokić je oborio rekord kluba svojom osmom utakmicom sa po barem 20 poena i skokova, a nove rekorde napašće već 27. januara protiv Bruklina na gostovanju.

BONUS VIDEO Stef Kari srušio NBA rekord

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar