Foto: EPA/ERIK S. LESSER CORBIS OUT

Najbolji dečaci i devojčice uzrasta 13 do 14 godina iz Evrope i sa Bliskog istoka učestvovaće u četvorodnevnom elitnom kampu NBA lige od četvrtog do sedmog maja.

Bivši srpski košarkaš Vladimir Radmanović biće jedan od mentora dečacima i devojčicama na kampu koji će biti održan u dvorani „Stela Azura“ u Rimu.

PROČITAJTE JOŠ:

Uz njega će biti još nekoliko poznatih imena iz sveta košarke, poput Anastasije Kostaki, Zaze Pačulije, Ronija Turijafa i bivšeg glavnig NBA trenera Rajana Sandersa. Svi oni će trenirati mlade igrače.

Na kampu će biti 60 dečaka i devojčica uzrasta 13-14 godina iz 25 zemalja Evrope i Bliskog istoka u kojima trenutno rade Jr. NBA programi, a fokusiraće se na razvoj pozicionih veština, šutiranje i takmičenja u veštinama, što će kulminirati takmičenjima tri na tri i pet na pet.

Među njima će biti i dvojica dečaka iz Srbije Stefan Marjanović i Vukašin Kovač, kao i jedna devojčica Kristina Rađenović.

„Srećni smo što ćemo ugostiti 60 najboljih dečaka i devojčica iz čitave Evrope i sa Bliskog istoka u objektima Stela Azura u Rimu“, rekao je potpredsednik NBA košarkaških operacija za Evropu i Bliski istok Nil Mejer.

Foto: NBA promo

„Jr. NBA EME Elite Camp pruža jedinstvenu i uzbudljivu priliku za ove igrače u razvoju da se takmiče zajedno sa svojim vršnjacima iz drugih zemalja i da uče od etabliranih trenera dok napreduju u svojim mladim karijerama“, dodao je.

Pačulija kaže da se raduje što će videti mnogo mladih nada iz regiona i ističe da će i njima ovo biti neprocenjivo iskustvo.

Foto: NBA promo

Inače, globalni omladinski košarkaški program NBA lige za dečake i devojčice, podučava osnovnim veštinama kao i osnovnim vrednostima igre, kao što su timski rad, poštovanje, odlučnost i zajedništvo, na fundamentalnom nivou u nastojanju da pomogne rast i poboljšanje košarkaškog iskustva za mlade igrače, trenere i roditelje.

Tokom sezone 2021-22, Jr. NBA će dopreti do skoro 37.000 mladih u 28 zemalja u Evropi i na Bliskom istoku.

BONUS VIDEO: Najbolji potezi sa meča Denver Nagets – Golden Stejt Voriors

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar