Foto: EPA-EFE/D. ROSS CAMERON

Pokuševski i Jović žele da zablistaju, Bogdanović, ali i Jokić brinu zbog povreda

Da li ste spremni za novu NBA sezonu? Srbija još jednom ima pet predstavnika, ali ovog puta svi ulaze u sezonu sa drugačijim ulogama.

Verovatno ćemo ove sezone najmanje na terenu videti Bobana Marjanovića. Čak i u predsezoni je srpski centar imao uglavnom pet minuta na parketu, a je to bilo u čuvenom „garbage time“, onda kada je pitanje pobednika rešeno. I u Hjustonu se očekuje da tek povremeno dobija priliku i on će verovatno imati najmanju ulogu od svih igrača.

PROČITAJTE JOŠ

Nešto više minuta se očekuje da ima Nikola Jović, srpski biser koji je prethodnog leta bio 27. na NBA draftu, i koji će u viziji Erika Spolstre imati minute. Očekuje se da ima između 10 i 15 minuta u rotaciji Majami Hita, a najveće otkrovenje je njegov sjajan šut.

Mladi košarkaš bi mogao da bude jedno od najprijatnijih iznenađenja ukoliko uspe da se izbori za mesto u rotaciji pored znatno iskusnijih igrača.

Foto: Tanjug/AP Photo/Wilfredo Lee

Očekuje se eksplozija i Alekseja Pokuševskog, kom se predviđa da bude starter Oklahome siti Tander u novoj sezoni. Ovaj mladić može da pokrije pozicije od 1 do 4, što daje neverovatnu fleksibilnost timu.

Uz to se sjajno razume sa Džošom Gidijem, prvom zvezdom kluba, pa uz 10 kilograma više kojima je dobio na snazi trebalo bi da dobije znatno više prostora da probija ka košu.

Foto: Tanjug/AP Photo/Sue Ogrocki

Najveća enigma za navijače u Srbiji predstavlja Bogdan Bogdanović. Srpski bek šuter je propustio Evropsko prvenstvo zbog povrede kolena (koje je operisao tokom leta), a nije odigrao ni minut u predsezoni za Atlantu.

Niko nije do kraja siguran šta bi trebalo očekivati od njega, ali Atlanta planira istu ulogu za njega kao prošle sezone. Očekuje se da bude šesti igrač i da bude čovek preokreta u trenucima kada se meč lomi. Prošle sezone je igrao po 30 minuta, beležio je 15,1 poena uz četiri skoka i 3,1 asistenciju. Na 10 dana pre početka sezone je Bogdanović samo šutirao, nije bilo kontakta tokom treninga, pa nije sigurno da li će uopšte igrati na početku NBA sezone.

Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Navikli smo već da Nikola Jokić voli da sve okrene na šalu. Ponekad to radi kada se oseća super u sopstvenoj koži, a ponekad to predstavlja način da se izbegne pravi odgovor.

Srpski centar je prethodnih 10 dana imao problema sa desnim ručnim zglobom. Sam je govorio da ima čudan osećaj, ali je uspeo da sakupi 30 minuta u predsezoni i tako koliko-toliko umirio navijače.

Ipak, od završetka Evropskog prvenstva na svakom snimku Jokić nosi zavoj na desnoj ruci, a kada je i na poslednjem treningu pred sezonu imao isti zavoj, dobio je pitanje o njemu.

„Možda je to novi trend“, pokušao je da bude zagonetan Jokić.

Foto: EPA-EFE/D. ROSS CAMERON

Tvrdi da nije razlog što je propuštao otvorene šuteve na mečevima (pa i treninzima) to što je nosio zavoj.

„Ne, nije to razlog. Nisam šutirao zato što nisam lepo namestio ruku“, poručio je mladić iz Sombora.

Jokić je dvostruki MVP NBA lige, a sada će sa povratnicima Džamalom Marejem i Majklom Porterom Juniorom pokušati da napadne šampionski prsten. Jasno je pre početka sezone naznačio da želi da bude „Tim Dankan Denver Nagetsa“ što podrazumeva osvajanje trofeja.

BONUS VIDEO Simonović o Jokiću: Bajka je igrati sa takvim igračima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar