Boban Marjanović i Luka Dončić
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Košarkaš Dalas Maveriksa, Tim Hardavej junior, kaže da su Boban Marjanović i Luka Dončić nerazdvojni u timu iz Teksasa.

Dalas je u utorak na sredu pobedio Majami Hit 127:113, srpski centar nije igrao, ali je Dončić imao važnu ulogu sa 23 poena, 12 skokova i osam asistencija u trijumfu.

PROČITAJTE JOŠ

Jedini efikasniji bio je upravo Hardavej sa 36 poena i čak deset trojki za Maverikse, čime je izjednačio klupski rekord.

„Stvarno niko ništa nije rekao. Da sam znao, verovatno ne bih išao na fintu šuta kod jednog povratnog pasa, nego bih šutnuo trojku. Kad pogađate tako, onda niste fokusirani na rekord. Utakmica mi je sama dolazila i srećan sam kako se sve završilo“, rekao je Hardavej.

Idi tamo na teren i zabavljaj se, pa se onda takmiči – to mu je slavni otac poručivao kada je Tim bio dete.

Za zabavu na terenu sada su u Dalasu uglavnom zaduženi Dončić i Marjanović, a Hardavej posebno ceni Slovenca.

„MVP trka… Ako nastavimo da pobeđujemo, onda stvarno mislim da je on top 3 u toj trci. Dragocen je deo tima i brojevi koje ima ove godine su neverovatni. ‘Tranžira’ odbrane kada igra napad, a onda opet stigne da i sam odigra defanzivu, zaustavlja rivale u nekim bitnim trenucima. Znamo da će svi krenuti na njega i čuvamo mu leđa, on to zna i ne uzmiče“, rekao je Hardavej za Nova.rs.

Upitali smo ga i za to kakvi su Boban i Luka van terena, jer smo imali priliku da prisustvujemo video konferenciji posle utakmice.

„Što se tiče karaktera, Bobi i Luka su kao tag tim (duo u rvanju, prim.aut), stalno se šale i zabavljaju. Sede jedan pored drugog u avionu i svlačionici, uvek su zajedno. To je definicija našeg tima. Momci koji vole jedni druge i hoće da budu deo nečeg posebnog“, kaže Hardavej.

Objasnio nam je i uticaj srpskog centra u igri Dalasa.

„Na terenu je Bobi prosto Bobi. On je hodajući koš. Ući će sa klupe i garantovaće vam osam do deset poena i neke skokove. Radi zaista sjajan posao“, zaključio je Hardavej junior.

Tim Hardavej junior
Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram