Luka Dončić Majami Hit
Foto: Tanjug/AP Photo/Wilfredo Lee

Iako su čak četvorica igrača iz Srbije konkurisala za mečeve u NBA ligi, ni jedan nije odigrao ni minut u noći između utorka i srede.

Zaista se retko dešavalo da čak četiri igrača iz Srbije konkurišu za meč u istoj večeri, a da nijedan ne dobije šansu da pokaže talenat.

Dalas Maveriksi uspeli su da savladaju Majami Hit sa 127:113, a najefikasniji akter susreta bio je Tim Hardavej Junior sa 36 poena i četiri skoka (sa 10 trojki izjednačio rekord franšize), dok je Luka Dončić dao 23, uz 12 skokova i osam asistencija.

PROČITAJTE JOŠ

Boban Marjanović je čitav meč odgledao sa klupe za rezervne igrače, baš kao i Nemanja Bjelica kog nije koristio trener Erik Spolstra.

Tim sa Floride je ima nešto bolje raspoređene poene, pa su po 19 poena ubacili Goran Dragić i Dankan Robertson, dok je na 18 stao Ariza.

Dva sata pre susreta postalo je jasno da Džimi Batler neće moći da pomogne saigračima zbog simptoma koji podsećaju na grip, ali sa sumnjom na koronavirus.

Dalas ima 13-3 od 3. februara u mečevima koji uslede odmah nakon poraza, a još jednom timu nije pomagao Kristap Porzingis.

 

U zanimljivoj završnici Sakramento je uspeo da savlada Oklahomu sa 103:99, a Aleksej Pokuševski uklopio se u večernji trend da nijedan igrač iz Srbije ne dobije ni minut.

U Oklahomi je dominio Bizli sa 24 poena, 11 skokova i tri asistencije, a pratio ga je novopotpisani Gabrijel Dek sa 16 uz po tri skoka i asistencije. U timu iz Kalifornije bili su najefikasniji Badi Hild i Dejvis sa po 18 poena. Hild je i sa 11 skokova stigao do sedmog dabl-dabl učinka u karijeri u pet godina, a pogodio je tek pet od 16 šuteva.

Kingsi su do poluvremena imali prednost od 56:46, a onda stigli i do 17 poena prednosti. Ipak, na kraju je Sakramento nakon poena Bizlija stigao i do 100:99, a onda je Rajt uspeo da postigne polaganje na drugu stranu i tako odvede „kraljeve“ na komotnih +3.

Nju Orleans Pelikansi savladali su Golden Stejt Voriorse sa 108:103 na krilima dueta koji može sledećih godina da predvodi NBA ligu Lonzo Bol je upisao čak 33 poena, uz šest skokova i četiri asistencije, dok je Zajon Vilijamson stigao do 23 poena, 12 skokva i sedam asistencija.

U Golden Stejtu je, sasvim očekivano, dominirao Stef Kari sa 37 poena, devet skokova i dve asistencije, a uz njega je jedini dvocifreni bio Endru Vigins sa 26 poena, šest skokova i tri asistencije. Alen Smailagić nije upisao ni minut na meču.

 

 

 

 

 

NBA rezultati

Sreda

Klivlend – Finiks 118:134 pp

Detroit – Šarlot 99:102

Milvoki – Bruklin

Majami – Dalas 113:127

Nju Orleans – Golden Stejt 108:103

Oklahoma – Sakramento

LA Klipers – Toronto

Foto: Screenshot Sofascore
Foto: Screenshot Sofascore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar