Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Nikola Jokić je imao još jednu izvanrednu sezonu u dresu Denver Nagetsa, a njegov status NBA zvezde sve je vidljiviji i van granica Srbije.

Poznato je da su utakmice Nagetsa privlačile veliku pažnju ljubitelja košarke, posebno u Srbiji, oni su često ostajali budni i do ranih jutarnjih časova kako bi ispratili mečeve Jokića i Denvera, posebno u plej-ofu.

PROČITAJTE JOŠ:

Tako zanimljiv podatak predstavlja da su u plej ofu prenošene 23 utakmice Nagetsa, one su imale za 88 odsto više gledanosti od ostalih plej-of utakmica u kojima nisu igrali Nagetsi, a koje su emitovane u Srbiji.

PROČITAJTE JOŠ: Nikola Jokić ruši sve koncepte NBA lige

Takođe, vrhunac pretplatnika u Srbiji na „League Pass“ bio je za 258% veći u odnosu na isti period u plej-of seriji prošle godine.

Poznato je i da je u sezoni 2019/20. prvobitno zakazano 11 utakmica Nagetsa u prajm terminima, dakle po srednjoevropskom vremenu, i to kao deo NBA subota i NBA nedelja, koje je predstavila „NBA2K21 Primetime inicijativa“, uključujući četiri utakmice za plasman u plej-of i još četiri u samom plej-ofu.

I konačno, što govori koliko raste popularnost Nikole Jokića – njegov dres je po prvi put u njegovoj karijeri ušao u top 15 na listi najpopularnijih dresova NBA lige tokom nastavka NBA 2020, dok se tim Denver Nagetsa plasirao kao deseti najpopularniji tim.

Rezultati su zasnovani na prodaji NBAStore.com od 30. jula do 28. septembra.

Kako god, Jokić i Denver su sve interesantniji publici, a njima ostaje samo da nastave da beleže dobre rezultate na terenu i u narednoj sezoni.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar