Foto: EPA-EFE/DIVYAKANT SOLANKI

Sve su glasnije priče o odlasku Nemanje Bjelice iz Sakramenta, a za sada najozbiljniji kandidat je Filadelfija. Ipak, Seventisiksersi, ma koliko želeli Belog, definitivno nisu najbolja opcija. Razlog su - navijači.

Bjelica je preko društvenih mreža u poslednjim danima povezivan sa Siksersima, na šta je on sam, posle utakmice sa Orlandom, rekao:

„Pre nekoliko godina sam izgubio šifru za Tviter, a nisam je zapamtio, pa ne pratim medije. Previše to odvlači pažnje, ja sam tu kako bih igrao košarku. Volim da igram i pokušavam da pomognem ekipi kako bi tim dobijao utakmice“.

PROČITAJTE JOŠ...

Da li je to tačno (poslednji tvit imao je pre oko dve godine) ne znamo, ali ono što je sigurno jeste da dima i te kako ima. No, problem bi u celoj priči mogli da predstavljaju navijači.

Bjelica je, naime, 2018. imao usmeni dogovor sa ovim klubom, ali je ipak odlučio da ga prekrši i dres Minesote zameni Sakramentovim. U poslednje vreme ispao je iz rotacije (ove subote igrao prvi put posle mesec dana), Siksersima je potrebna četvorka njegovog kalibra, ali pratioci ovog kluba nisu oduševljeni, ne zbog njegovih košarkaških kvaliteta već zbog tog događaja iz 2018.

„Siksersi zainteresovani za Bjelicu? Ma daj, čoveče… Zar se ne sećamo kako nas je ispalio pre par godina? Momak je pristao na ugovor, odlučio da ga odbije kako bi ‘istražio opcije u Evropi i bio bliže porodici’, a potom potpisao sa Kingsima. Neka trune u Sakramentu“, samo je jedan od komentara.

A da navijači timova iz „grada bratske ljubavi“ ne prezaju od prelaska granice dobrog ukusa potvrđeno je više puta kroz istorju.

Prvi put navijači jednog sportskog tima iz ovog mesta, Filadelfija Iglsa, stekli su epitet „ozloglašenih“ kada su 1968. godine gađali Deda Mraza grudvama besni jer je njihov tim počeo da pobeđuje. Prvo su ga ispratili zvižducima, a potom uzeli grudve i gađali ga toliko da su mladića koji je nosio kostim morali da izvedu sa stadiona.

Ponovo su svoje pravo lice pokazali kada je Majkl Irvin, član Kuće slavnih, doživeo tešku povredu zbog koje je završio karijeru, a navijači su ga ispratili – zvižducima.

Možda i najbolji primer je prava golgota kroz koju prolazi kvoterbek Iglsa Karson Venc, koji se navijačima zamerio jer – nije igrao dovoljno dobro. Iz dana u dan po društvenim mrežama momka koji je do juče praktično bio „lice franšize“ navijači iz kluba teraju uz najgnusnije uvrede.

Situacija na utakmicama Siksersa je nešto mirnija, ali ne toliko – iz godine u godinu navijače timova iz Filadelfije ostatak Amerike proglašava za najgore u zemlji, što znači da će krilnog centra reprezentacije Srbije već na samom početku dočekati „na nož“, pa će Bjelica protiv sebe, bar u početku, imati gotovo čitavu halu.

Što se košarkaškog dela tiče, Bjelica bi trebalo da bude prva rezerva Tobajasu Harisu i da dobije mnogo veću minutažu i ozbiljniju ulogu od ove koju ima u Kingsima, pa se po svemu gotovo savršeno uklapa u ono što je potrebno.

Jedini problem predstavljaju navijači, a njihov fanatizam i apsolutno nepristajanje na bilo kakve kompromise, pa makar išli direktno protiv svog tima, bi mogli da budu razlog iz kog bi Bjelica trebalo da potraži neku drugu sredinu, gde ga navijači na domaćem parketu neće svakodnevno dočekivati „na nož“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare