Nemanja Bjelica
Foto: Tanjug/AP Photo/Rich Pedroncelli

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica verovatno napušta Sakramento Kingse, a već ima zainteresovanih za njegove usluge, otkriva Sem Amik iz Atletika.

Filadelfija Seventisiksers, klub u koji je krilni centar Kingsa mogao da ode i pre tri godine, i dalje želi da ga dovede iako trener više nije isti.

PROČITAJTE JOŠ:

Gotovo je sigurno da će Sakramento trejdovati Bjelicu pre 25. marta, tim pre što Srbin već neko vreme nije u rotaciji ekipe Luka Voltona.

„Beli“ je bio na pragu dogovora sa današnjim liderom istočne konferencije NBA lige (18-8), ali je zbog administrativnih muka i na nagovor Vlada Divca došao u Kaliforniju iz Minesote Timbervulvs.

Nekadašnji trener Filadelfije Bret Braun je objasnio da je taj klub još pre tri godine hteo da dovede Bjelicu, ali su se pregovori izjalovili zbog problema sa pasošem i novca.

„Bio je u teškoj situaciji. Pričao sam sa njim u jednom momentu i imao je ograničeno vreme da odluči. Pitao sam ga hoće li da dođe u Filaldefiju i rekao je ‘da, hoću’. Probali smo potom da ga dozovemo na medicinske preglede kada su se javili problemi sa pasošem i onda su i drugi počeli da stupaju u kontakt sa njim. S jedne strane je tu ljudska strana ta neverica i razočarenje, ali tu je i druga strana, a to je kad vam neko ponudi 21 milion dolara“, objasnio je Braun pre Nemanjinog odlaska u Sakramento.

Da podsetimo, Bjelica je ove sezone na deset utakmica prosečno imao 6,6 poena, 3,6 skokova i 1,9 asistencija, što je značajan pad u odnosu na prošlu kada je imao 11,5 poena, 6,4 skoka i 2,8 asistencija na 72 odigrane utakmice.

Fila već neko vreme gradi svoj tim oko Džoela Embida, centra ol-star kalibra i Bena Simonsa, sjajnog beka i organizatora igre.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar