Nikola Jokić
Foto: Tanjug/AP/Photo/David Zalubowski)

Dominacija srpskog centra ostala bez nagrade.

NBA liga je po običaju proglasila najbolje igrače prethodne nedelje po konferencijama, na Zapadu je nagrada otišla u ruke Luke Dončića koji je beležio 31.5 poena, devet asistencija i osam skokova, a Dalas ostvario tri pobede i jedan poraz.

To je izazvalo i velike polemike na društvenim mrežama pošto veliki broj navijača smatra da je nagrada trebalo da ide u ruke Nikoli Jokiću.

Pitanje priznanja je prvi potegao novinar Harison Vind, novinar koji prati Denver i koji je postavio statistiku Jokića iz prethodne nedelje.

Jokić je beležio 27.8 poena uz 12 skokova i 13 asistencija i maksimalan skor Denvera od tri pobede protiv ekipa iz vrha Zapada, ali da nekim čudom to nije bilo dovoljno.

Mnogo je navijača reagovalo na objavu Vinda komentarima da je to nenormalno i da je liga urnebesna sa ovakvim odlukama, dok su se neki pitali kako se uopšte dodeljuju ove nagrade, ako sada nije otišla Jokiću, a neki su išli tako daleko da s u komentarisali da je razlog tome da se ne bi na „ESPN“ previše pričalo o srpskom košarkašu.

Bilo je i onih koji us odmah komentarisali i da se Luka Dončić mnogo više žali sudijama i da ispada kao da mu je nagradu dodeljivoa njegov trener Džejson Kid.

Pojedini su smatrali da je razlog to što će Jokić verovatno dobiti nagradu za najboljeg igrača decembra i da zato nisu hteli da mu daju nagradu dv nedelje u nizu.

Sa druge strane, na Istoku je nagradu dobio Paskal Sijakam, koji je sa prosekom od bezmalo 39 poena, deset skokova i sedam asistencija bio predvodnik Toronto Reptorsa.

BONUS VIDEO Adam Mares DNVR: Kako smo snimali film o Nikoli Jokiću u Srbiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar