Foto: Starsport

Srpski košarkaš Boriša Simanić izlazi iz bolnice u Manili, desetak dana posle životne opasnosti koja ga je zadesila.

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Simanić je dobio udarac u bubreg od Nunija Omota, u meču sa Južnim Sudanom i završio je u bolnici.

PROČITAJTE JOŠ:

Stvari su se iskomplikovale i bubreg mu je odstranjen, ali je kroz sve te nedaće Boriša prošao i gurao ekipu na putu do finala Mundobasketa. Podržavao je saigrače čim se probudio, slao je poruke i oni su se zbog njega zbili kao ekipa.

Svi su isticali koliko su bitne te poruke i zato je najlepša vest da se Boriša vraća u Srbiju kada i ekipa, nakon što Srbija završi finale Svetskog prvenstva sa Nemačkom.

To finale se igra u nedelju od 14.40 (direktan prenos na Sport Klubu 1), a Simanić i ostali igrači će moći da proslave medalju, koje god boje ona bila.

Slaviće i to što je Boriša prošao dobro s obzirom na to kako su stvari u jednom trenutku izgledale, pa su košarkaši tražili krv za svog saborca iz ekipe.

Posle meča sa Južnim Sudanom, trećim u prvoj fazi takmičenja, Srbija je izgubila od Italije, ali je onda pobeđivala Dominikansku Republiku, Litvaniju i Kanadu na putu do finala gde igra za šestu titulu prvaka sveta.

Dosadašnje najave stručnjaka sugerišu da će Simanić moći da igra košarku i sa jednim bubregom, ali mu sada sledi period oporavka nakon teške i životno ugrožavajuće povrede.

Orlovi su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

BONUS VIDEO: Nova.rs ispratila košarkaše Srbije u finale – pogledajte trening s novim loptama

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare