Novicki i Peđa Stojaković, Foto: EPA/DAN ANDERSON

Dirk Novicki ispisao istoriju, po ko zna koji put.

Trenutak kada Nemac Dirk Novicki osvaja NBA šampionat, pošto je u finalnoj NBA seriji 2011. vratio Dalas Maverikse u igru za titulu posle deficita od 2-1 protiv Majami Hita, izabran je za “Najbolji evropski NBA momenat svih vremena”.

PROČITAJTE JOŠ:

U glasanju su učestvovali evropski fanovi i članovi prestižnog panela sastavljenog od novinara, uticajnih i poznatih ličnosti u okviru glasanja „NBA 75 Euro Vote“.

Tri vezana nastupa u NBA finalima Španca Pau Gasola sa Los Anđeles Lejkersima 2008-2010. našla su se na drugom mestu, a partija sa 50 poena Grka Janisa Adetokumba u šestoj utakmici finalne NBA serije 2021. osvojila je treće mesto u konačnom rezultatu glasanja.

„NBA 75 Euro Vote“ odaje počast sadašnjim i bivšim evropskim igračima koji su inspirisali generacije ljubitelja košarke širom Starog kontinenta i slavi NBA poklonike u Evropi.

Poslednja kategorija glasanja biće za najbolji evropski prvi i drugi tim NBA svih vremena i trajaće od 28. marta do 10. aprila.

U prve dve kategorije glasanja, Čikago Bulsi (1995-98.) su proglašeni za NBA dinastiju svih vremena, dok je dres Toronto Reptorsa iz sezone 1998-1999. osvojio titulu najboljeg NBA dresa svih vremena. Za sve „NBA 75 Euro Vote“ kategorije glasanja, glasovi navijača određuju 50% konačnog rezultata, dok panel određuje preostalih 50 procenata.

BONUS VIDEO Eron Gordon i Majkl Meloun o Jokićevoj igri

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar