Foto: Instagram/nikki_moore33

Američki plejmejker Dalas Mur stigao je prošle nedelje u Beograd, a po dolasku u Srbiju upoznali smo i drugu stranu njegovog života.

Njegov miran privatni život preporučio ga je Partizanu, ali je upravo u njemu i pronašao inspiraciju za još jednu delatnost.

Stigao je u Beograd i u jednom trenutku se videlo kako pomaže supruzi Nikol, sinu Džejdenu (4) i ćerkici Pejton (2) da uđu u kombi koji će ih odvesti do centra.

PROČITAJTE JOŠ...

„Hvala vam na dobrodošlici. Umoran sam, bio je to dugačak put, ali srećan sam što sam ovde, što sam konačno ovde“, poručio je Mur nedugo nakon što je stigaoo na aerodrom „Nikola Tesla“.

Obično igrači ne vole da pričaju o privatnom životu, ali je upravo put Mura bio inspiracija da nastane knjiga pod naslovom „Putujte sa Murovima: Džejdenov put u Rim“.

Ovu knjigu je izdala izdavačka kuća „Moore Books“ 18. januara 2021. godine i upravo su ti putopisni motivi inspirisali porodicu za ovo delo.

Supruga Nikol se potpisuje kao autor knjige, a ova knjiga je u Italiji 152. najprodavanija knjiga za decu koja se dotiče jezičkih problema.

Na 33 strane je opisana porodična eksurzija, a pisana je na engleskom jeziku.

„Pratite porodicu Mur na uzbudljivim putovanjima u inostranstvu, počevši od njihovog puta u Italiju. Ovaj naslov prati sina, neobičnog i radoznalog istraživača Džejdena koji uživa u razgledanju sa porodicom, upijajući predivne atrakcije tokom njihovog puta u Rim.

Tokom neverovatnog puta, Džejden i roditelji su se zaustavljali na mnogim istorijskim lokacijama koje grad ima da ponudi i doživeli mnogo novih iskustava na putu. Od zamišljanja želje na Trevi fontani do imitiranja moćnog gladijatora u Koloseumu, ovaj specijalni dan je bio ispunjen iskustvima (i ukusnom hranom) kojih će se sećati čitavog života“, stoji u kraćem prikazu knjige.

Supruga Nikol ima nalog na Amazonu i tamo prodaje i druge knjige koje su uglavnom naučna fantastika.

Nimalo slučajno se porodica Mur odlučila da prvenac bude upravo putopis. Naime, od odlaska iz SAD je Mur igrao u pet različitih država. Nosio je dres Pezare i Torina u Italiji, Hapoela iz Izraela, Nantera iz Francuske, Gvangžu Lung Lajonsa iz Kine, a od ovog leta je postao košarkaš Partizana.

Možda je to i pravi trenutak da se počne sa istraživanjem Beograda koji bi poput Rima mogao da dobije svoju knjigu za decu na engleskom jeziku od strane porodice Mur. Prvi korak je već najavila supruga Amerikanca.

„Dom je tamo gde smo svi zajedno. Uspeli smo da stignemo u Beograd i da počnemo da se navikavamo na naš novi dom u sledećih 10 meseci. Delta je izgubila naša dva kofera i ne zna gde su. Jedan je bio Dalasov kofer pun odeće što znači da trenutno nema nijedan, pa će morati da ide u kupovinu. Drugi je bio put dečijih igračaka, ćebića i lekova. Držim fige da pronađu naše torbe što pre da bi put mogao da prođe koliko je moguće dobro sa četvorogodišnjakom i dvogodišnjakinjom koji nemaju mnogo vremena da izbace energiju na putu.

Jedva čekamo da istražujemo više Beograd tokom ove sezone i srećni smo što vidimo našeg omiljenog čoveka da radi ono što najviše voli“, napisala je Nikol.

U maju 2018. godine, Dalas Mur je dobio i albanski pasoš, a za reprezentaciju Albanije je debitovao 1. jula iste godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare