James Harden Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Košarkaši Filadelfija Seventisiksersa pobedili su Boston Seltikse u noći između ponedeljka i utorka sa 119:115.

Džejms Harden je odigrao vanserijsku partiju i podsetio je na onog sebe od pre nekoliko godina kada je bio najbolji strelac lige. Harden je u odsustvu Džoela Embida, favorita za ovogodišnje MVP priznanje, ubacio 45 poena i podelio je šest asistencija.

PROČITAJTE JOŠ:

Džejson Tejtum je na drugoj strani predvodio Boston sa 39 poena, 11 skokova i pet asistencija.

Tajris Maksi je pomogao Hardenu sa 26 poena, Tobajas Heris sa 18 i DeAntoni Melton sa 17. U Bostonu je Džejlen Braun ubacio 23 poena, Malkolm Brogdon 20 poena, a Markus Smart 12, uz sedam asistencija.

I pored 45 poena Hardena, junak pobede Filadelfije u tesnom meču delom je bio i Tajris Maksi koji je u finišu, na 33 sekunde pre kraja dobro odradio odbranu i u kontri ubacio loptu u koš. Harden je potom trojkom stavio tačku na „i“ pa je preokretom dotukao Boston.

Dotle je Boston bio u prednosti i uglavnom je teškom mukom uz nekoliko dobrih ideja rešavao napade u reketu.

Smart je na tri minuta i 16 minuta pre kraja ubacio koš uz faul za 111:107, Maksi je odgovorio polaganjem uz faul da vrati svoj tim na poen zaostatka.

Brogdon je potom promašio trojku, a Al Horford je mogao da uhvati jedan od najbitnijih skokova u ovoj sezoni. I uradio je to, a onda je dodao Smartu, dobio povratni pas i iz reketa pogodio za 113:110 na minut i 14 pre kraja.

Ni to nije bilo dovoljno Bostonu. Maksi je ukrao loptu i ubacio u koš, Harden je dao trojku za 117:115, a Markus Smart je promašio otvorenu trojku za nadu svog tima kada je već bilo kasno da se bilo šta promeni.

Naredni meč se igra za dva dana, a domaćin će opet biti tim Bostona.

BONUS VIDEO: Dušan Marković i najava treće utakmice između Partizana i Reala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar