Foto: EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Nikola Mirotić i u narednoj sezoni biće najplaćeniji igrač u evropskoj klupskoj košarci sa godišnjim primanjima od 5,4 miliona dolara.

Jedina dilema je, kako piše „Eurohoops“, bila da li je u pitanju bruto ili neto iznos. Ali, pošto je objavljena suma, Barselona je kontaktirala grčki sajt, pa je Mirotićeva plata oko 3,8 dolara neto, što ga je zadržalo na vrhu top 10 igrača po zaradama na Starom kontinentu.

PROČITAJTE JOŠ

Iza njega je Šejn Larkin koji je posle fantastične sezone potpisao produžetak saradnje sa Anadolu Efesom, navodno za 7,7 miliona dolara neto, odnosno 3,7 miliona će inkasirati sledeće takmičarske godine, a etiri miliona sezonu kasnije.

Na trećem mestu je Nikola Milutinov. Srpski reprezentativac je, prema pisanju grčkog portala, prelaskom iz Olimpijakosa u CSKA, povećao zaradu po sezoni na 2,5 miliona dolara, koliko će inkasirati i njegov novi saigrač Majk Džejms, odnosno Aleksej Šved, zvezda Himkija koja je pristala da mu se smanji zarada za 1,5 miliona dolara.

Tek nešto skromnija imaće tandem Fenerbahčea Nando de Kolo (2,4 miliona dolara) i Jan Veseli (2,2 miliona dolara) koji je, poput Šveda pristao da se smanji plata.

U krugu „dvojke“, ali ne beogradske, već društvu koje će zaraditi bar dva miliona dolara, još je duet Reala Serhio Ljulj i Volter Tavares, zatim dvojac Barselone Kori Hingis i Aleks Abrines.

Blizu toj sumi, odnosno u rasponu od 1,5 do 1,9 miliona dolara, nalaze se Kostas Slukas koji su vratio u Olimpiajakos, Nik Kalatis koji se preselio u Panatinaikos, starosedelac i novajlija u Milanu, Serhio Rodrigez, odnosno Malkolm Dilejni, kao Vil Klajburn (CSKA), Toko Šengelija (CSKA), Fakundo Kampaco (Real), Rudi Fernandez (Real), Vasilje Mićić (Anadolu Efes) i Skoti Vilbekin (Makabi).

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram