Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Asocijacija NBA igrača (NBPA) očekuje da prelazni rok neće početi u oktobru, što bi moglo da znači da će kasniti i početak sledeće planiran za decembar.

„Zbog nesigurnosti u vezi sa predviđenim prihodima Lige za sledeću sezonu, kašnjenje prelaznog roka čiji je početak planiran za 18. oktobar, dalo bi šansu NBA i NBPA da bolje formulišu parametre za seleri kep i granicu za porez na luksuz“, navodi ESPN namere NBPA.

PROČITAJTE JOŠ

Prolongiranje početka prelaznog roka u NBA i starta najjače lige na svetu moglo bi da ima dalekosežne posledice na svetsku košarku, pre svega na evropsku. Kako „Eurohoops“ piše, određenim igračima sa Starog kontinenta koji su pored već jednom pomerenog prelaznog roka u SAD, planirali odlazak u NBA, novi datumi napraviće dodatne probleme, jer ih evropski klubovi neće toliko čekati.

Takođe, ako NBA sezona počne u prvim mesecima 2021. godine, a prema nekim izvorima pominje se čak i martu, postoji velika šansa da brojni NBA igrači propuste bar predolimpijske turnire nacionalnih timovima zbog preklapanja takmičenja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar