Mića Berić Foto:Zoran Loncarević/Nova.rs

Proslavljeni košarkaš smatra da je za jedno ime moralo da bude mesto na spisku od 12 igrača.

Miroslav Berić, legendarni srpski košarkaš, analizirao je igru Srbije na šampionutu nakon poraza od Italije sa 94:86 u osmini finala Evropskog prvenstva.

PROČITAJTE JOŠ

Pojasnio je da je moralo da se pronađe mesto za Danila Anđušića.

„Definitivno nam je falio šut u ovoj utakmici. Mi smo spominjali, pričali smo i prethodni put i složili smo se da je u ovoj reprezentaciji morao da bude Anđušić. Čist šuter što bi rekli, i u ovakvoj formi i to je ono što ne razumem. Neke odluke ne razumem. Mislim da on apsolutno ima mesta u ovoj reprezentaciji, pogotovo u ovakvim utakmicama. Mi smo znali da će doći meč gde Jokić ne može da da 100 poena i kada će biti povratnih šuteva. Mi smo 15 do 20 minuta igrali u tandemu Kalinić – Lučić“, obrazložio je Berić u „Košarkaškom podcastu sa Lukom i Kuzmom“.

Pojasnio je i zbog čega je to bilo neophodno.

„Oni apsolutno ne mogu da igraju zajedno, toliko dugi period pogotovo. Šuter kao šuter, Vanja je otvorio dobro sa dve trojke, posle je nestao. U onoj završnici nismo imali pravog šutera. Gudurić je pokušao, jeste i on šuter, ali ne onaj pravi. U ovoj konstelaciji siguran sam da je Anđušić morao da ima mesta u reprezentaciji“, rekao je Berić.

BONUS VIDEO Milica Dabović analizirala poraz Srbije na Evrobasketu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare