Bajron Kastiljo
Bajron Kastiljo; Foto: EPA-EFE/Jose Jacome / POOL

FIFA će morati da preispita slučaj Bajrona Kastilja, a potencijalno i nastup Ekvadora na Mundijalu.

Fudbalski savez Čilea zahtevao je istragu FIFA zbog nastupa Bajrona Kastilja za ovu selekciju jer tvrde da desni bek nije rođen u Ekvadoru, već u Kolumbiji.

PROČITAJTE JOŠ

To nije jedini problem sa njegovim izvodom iz matične knjige rođenih jer čak tvrde da nije rođen 1998, već tri godine ranije.

„Prema dostupnim informacijama i dokumentima, držimo da su iznesene činjenice vrlo ozbiljne te da ih FIFA mora pomno istražiti. Istraga provedena u Ekvadoru utvrdila je da postoje nepravilnosti u rodnom listu koji je igrač priložio, a Nacionalna direkcija građanskog registra je objavila da taj dokument ne postoji u njihovoj arhivi te ukazala i na druge slabosti u dokumentu, što upućuje na to da se radi o krivotvorini“, stoji u saopštenju FS Čilea.

Čileanci su se odlučili na ovaj potez jer su kvalifikacije završili na sedmom mestu, dok su petoplasirani i šestoplasirani išli u kvalifikacije.

Ipak, ubrzo su ovi navodi odbačeni. Onda je sve još jednom rasplinuo britanski „Dejli mejl“ koji je došao do dokumenata i audio zapisa od pre četiri godine na kojime se navodno čuje Kastiljo koji priznaju da je faslifikovao dokumente u dogovoru sa čelnikom saveza.

On je potvrdio da je rođen 1995. godine u Kolumbiji, a naveo je je i da mu je u krivotovorenju pomogao Marko Zambrano, vlasnik jednog ekvadorskog kluba i poznati biznismen ove zemlje.

Prvi put se klica sumnje u validnost brojki koje stoje u ličnoj karti ovog fudbalera pojavila se još 2015. godine kada je prešao i Emeleka u Noreameriku, upravo klub Zambrana, koji je suspendovan jer je dokazano da je lažirao podatke.

Kastiljo je do sada upisao osam nastupa za Ekvador, koji je kao četvrti završio kvalifikacije u Južnoj Americi.

Trebalo je da se takmiče u grupi A na Mundijalu sa Katarom, Senegalom i Holandijom, ali ostaje da se vidi da li će to i biti slučaj.

BONUS VIDEO Vazura otima ovlašćenja Ostoji Mijailoviću

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar