Miloš Teodosić
Miloš Teodosić; Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

"On sve vidi", "Ima oči na potiljku", "Pa kako?", "To može samo on". Sve ovo ste rekli barem jednom u životu dok ste gledali kako Miloš Teodosić od košarke pravi poeziju, kako prelepu igru pretvara u pravu magiju. Ipak, nije sve samo u pregledu igre.

Plejmejker koji je u karijeri bio i MVP Evrolige, dva puta MVP Evrokupa, koji je osvajao trofeje gde god da je igrao pokazao je za samo 40 minuta košarke pred domaćom publikom šta sve zaista zna.

Teodosić je još jednom bio tu za reprezentaciju (otkazivao je samo nakon povreda zbog kojih nije mogao ni da potrči), a upravo je on bio prevaga.

PROČITAJTE JOŠ

Postigao je 21 poen (7/10 iz igre), upisao devet asistencija i dva skoka, ali i pokazao ono što ne vide mnogi. Viziju, mogućnost da prilagodi svakoj situaciji i da zna da donese prave odluke.

Ukoliko je neko gledao susret i pratio šta sve radi Teodosić, mogao je da vidi šta se dešava.

Upravo je Teodosić pomogao Marku Jagodić-Kuridži da zablista. Tokom čitavog susreta je delio savete saigračima, ali je video koliko srpski krilni centar može da napravi razliku.

Jagodić-Kuridža je bio daleko najjači na terenu, a to isprva nije koristio. Tražio je Teodosić, kao desna ruka Svetislava Pešića, upravo od centra da što češće bude u reketu, ali i da bude najbrži u tranziciji, pa se i tako dolazilo do lakih poena.

Teodosić bi dolazio do klupe, odradio kratak razgovor sa Pešićem, a onda prozivao šta treba da se uradi na terenu.

Samo letimičan pogled na tajm-aut svedoči sve ovo. Pešić je prepoznao trenerski gen u Teodosiću, pa je tako dozvoljavao kapitenu da tokom 20 sekundi kaže šta misli da treba da se „zategne“ protiv Letonije.

Nakon toga je diplomatski poručio da je najbitniji trijumf.

„Cilj je bio da pobedimo, makar jednim košem, to smo ostvarili. Drago mi je zbog jedne stvari, imali smo mnogo mladih igrača. Igrača koji su igrali prvi put, hvala publici što je došla, u za ovo vreme velikom broju, pružili su nam lepu podršku. Voleo bih da ovu utakmicu posvetimo našem kolegi (Stevanu Jelovcu prim. aut) koji je u jako teškom stanju i nadam se da ćemo ovim malim gestom nekako da doprinesemo, svim srcem smo uz njega“, rekao je Teodosić posle meča za Sport klub.

Očekuje da će tim porasti u sledećem meču, a nimalo slučajno od novog trenerskog genijalca, ukoliko to bude odlučio da postane, čuli smo iste reči koje će samo 20 minuta kasnije ponoviti na konferenciji za medije i selektor.

„Sigurno ćemo igrati malo lakše i rasterećenije. Nije bilo mnogo vremena za uigravanje, ali mislim da ćemo pružiti još bolju igru“, smatra Teo.

Svestan je i sam ovaj plejmejker, zbog kog su generacije počele da se bave košarkom, da njegovo vreme polako prolazi, ali je i te kako spreman za taj poziv.

„Osećam se pomalo matoro, ali je sjajna grupa momaka, sjajni momci i lepa budućnost Srbije, što su momci pokazali“, kaže Teodosić.

Miloš Teodosić
Miloš Teodosić; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Ukoliko imate utisak da je prerano pričati o trenerskoj genijalnosti samo treba pogledati slučaj Željka Obradovića, koji je šorts preko noći zamenio odelom i postao najbolji evropski trener svih vremena.

Baš kao što je i Obradović tokom igračke karijere pokazivao sklonosti ka ovom poslu, to vidimo i od Teodosića.

Kada vidite kako Teodosić prepoznaje situacije na terenu u trenutku kada dođe do izmene na protivničkoj klupi postaje jasno zbog čega ga čeka svetla budućnost sa kravatom i sakoom.

Kada vidite kako postavlja saigrače u trenutku kada ispadnu iz sistema ili kako u hodu menja akcije u odnosu na promenu odbrane, nema sumnje da je spreman za novi veliki korak.

Nema navijača koji ne bi želeo da što duže gleda Teodosića na terenu zbog magičnih poteza, pogodaka u drami ili asistencijama koje oduševljavaju i NBA zvezde poput Kevina Durenta, ali bi njegov ulazak u trenerske vode bio dočekan sa oduševljenjem.

Treneru, srećno, ako budete poželeli mesto na klupi.

BONUS VIDEO Smailagić se povredio, šepao, pa odbio da izađe – eksplozija publike

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar