Svetislav Pešić, Foto: Starsport
Grafika: Slađana Đermanović

Selektor Srbije Svetislav Pešić bio je zadovoljan posle ubedljive pobede Srbije protiv Finske u trećem kolu grupe D Evrobasketa.

PROČITAJTE JOŠ

„Sjajan pristup utakmici, odlična koncentracija, znamo da je na ovom turniru Finska najbolji tim u tranziciji, zato insistiram još jednom da kažem kakav odnos prema igri su imali moji igrači. Finci su Izraelu dali 21 i Poljacima 31 poen iz kontri, a nama svega 13. Pogodili su samo devet trojki, pričali smo dosta pre ove utakmice, svi su bili maksimalno koncentrisani i mnogo nam je pomogao meč Finske i Poljske za pripremu ovog duela“, objasnio je Pešić.

Otkrio je selektor i šta je ključno da se ovako dominantno dođe do pobede.

„Kalinić je svedok koliko mnogo pričamo, ubio sam ih o tome koliko je važna odbrana u tranziciji protiv ekipa kakva je Finska. To je baza kompletne odbrane, oni znaju da pročitaju unaped šta protivnik želi, ako dobiju još i informacije putem skautinga, onda im je još lakše. Imali su pristup kakav treba da bude, ne postoji Berlin, već samo prva sledeća utakmica za koju se spremamo punom snagom i ulazimo u nju kao da je poslednja. Bitno je da se pobeđuje kako se pobeđuje“.

Trofejni trener je dodao i da bi Vanja Marinković uskoro mogao da bude opet sa ekipom, za duel sa Finskom ostao je u hotelu.

„Nedović je dobio minute da odigra, važan nam je igrač i drago mi je da je ušao punom snagom i da ga je poslužio šut. Dobijamo i Kuridžu, da ne hvalim ove ostale najvažnije igrače, odigrao je ono što se traži od njega. Ekipa mora da ima podršku igrača sa klupe. Vanja ima stomačne probleme, bolove, nadamo se da će uz lekove da to sve prođe u utorak“.

Pešić je najavio i sledećeg rivala.

„Potpisujem sve. Mislimo na Izrael, poštujemo protivnika, imamo iskusne košarkaše koji su doživeli i pobede i poraze. Novi izazov, moramo da pobeđujemo ako hoćemo da imamo dobar plasman i da se popravljamo i da budemo uvek bolji, a za to moramo da igramo na granici naših mogućnosti svaku utakmicu“.

BONUS VIDEO Zagrevanje navijača: Ori se „Srbija, Suomi“ ispred hale

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar