Petar Mijović; Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Trener košarkaša Budućnosti Petar Mijović rekao je uoči utakmice sa Megom, da njegovu ekipu očekuje jedno od najzahtevnijih gostovanja u ABA ligi.

„Sigurno jedno od najzahtevnijih gostovanja u ligi. Mega je izuzetno talentovana ekipa, kojoj su dodati igrači koji svojim iskustvom značajno doprinose da igra bude na većem nivou“, rekao je Mijović.

PROČITAJTE JOŠ

„Jako atipična ekipa, u smislu da mnogo koriste otvoreni teren, opet na atipičan način, jer dosta tih kontranapada otvaraju sa visokom igračima u prenosu – Simonovićem, Petruševom, koriste njihov talenat, njihovu brzinu da sa njima prenesu loptu, uđu u rane pik end rol situacije, što je izuzetna prednost“.

Košarkaši Budućnosti u nedelju (12) gostuju Megi u Hali sportova „Ranko Žeravica“, u utakmici 11. kola ABA lige.

„Naravno, imamo svoje adute i kvalitete, ali mislim da ovoga puta – kao u nekim važnim utakmicama ispred ove – moramo biti na maksimumu što se tiče fokusa i koncentracije 40 minuta. Moramo da umanjimo njihov kvalitet na otvorenom terenu, kvalitet ofanzivnog skoka, kvalitet u kom svih pet igrača, koji su na terenu dolaze do izražaja“, rekao je Mijović i dodao:

„S druge strane, mislim da naše iskustvo u ovom momentu – ako budemo adaptirani na intenzitet igre – može da bude naša ključna prednost. Očekujem da odgovorimo, da budemo na visokom nivou i jedino tako možemo da se nadamo pobedi u Beogradu koja je naša cilj“.

Košarkaš Budućnosti Nikola Ivanović rekao je da očekuje naporan meč, „mnogo rada u oba pravca terena“.

„Mega je ekipa koja vrhunski trči, pet igrača koji mogu da povedu loptu u kontru. Sigurno 40 minuta mora da bude maksimalan fokus i individualna odgovornost svih nas“, rekao je Ivanović.

Posle 10 odigranih kola ABA lige, Mega je trenutno na trećem mestu sa skorom 7/3, dok je Budućnost neporažena u dosadašnjih sedam odigranih duela.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar