Virtus
Foto: Pedja Milosavljevic/starsport

Košarkaši Virtusa savladali su u Beogradu Darušafaku 106:96 (30:14, 26:22, 28:27, 28:27) u okviru 6. kola Top 16 faze Evrokupa i tako se plasirali među osam najboljih ekipa.

Tim iz Bolonje je već u prvih pet minuta stigao do dvocifrene prednosti, a vođstvo je do kraja deonice uspeo da uveća na 16 poena.

Turski predstavnik je u narednoj četvrtini pružio nešto veći otpor, ali su Miloš Teodosić i Đampaolo Riči rutinski očuvali prednost.

PROČITAJTE JOŠ

Treći kvartal je nagovestio neizvesnu završnicu imajući u vidu da je Darušafaka uspela da smanji zaostatak na šest poena, ali su košarkaši istanbulskog tima nizom prekšaja dozvolili rivalu da vrati osetnu razliku i tako poklonili mesto među osam najboljih ekipi iz Bolonje koja je u poslednjoj četvrtini rutinski privela posao kraju.

Najraspoloženiji akter meča bio je Miloš Teodosić sa 21 poenom, pratio ga je Đampaolo Riči sa 17, a značajan udeo imao je i Kajl Vims sa 15. Stefan Marković postigao je tri poena uz 4 asistencije i 3 ukradene lopte. Na drugoj strani, najefikasniji su bili Geri Brauni, Doron Lamb i Bronzi Kolson sa po 14 poena.

Pobedom nad direktnim rivalom u borbi za četvrtfinale Virtus je obezbedio drugu poziciju, iza Partizana, i sa skorom 4-2 se plasirao u narednu fazu takmičenja.

Podsetimo, zbog predostrožnosti od koronavirusa Ministarstvo spoljnih poslova Turske je zabranilo ulaske u zemlju svim osobama koje su u prethodne dve nedelje boravile u Italiji, pa je meč umesto u Istanbulu odigran na neutralnom terenu – u Beogradu.