Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Vasa otkrio Efesove recepte za titule

Srpski reprezentativac Vasilije Micić otkrio je kako je Efes stigao do mnogobrojnih titula u prethodnih nekoliko sezona.

PROČITAJTE JOŠ:

„Svi smo došli u klub kada se on nalazio u teškom periodu. Mislim da su i u klubu bili umorni od stalnih promena i pokušaja da nešto postignu, a to im nije baš polazilo za rukom. Stalno su menjali trenere, igrače i opet ništa“, rekao je Micić za oficijalni Jutjub kanal Evrolige i dodao:

„I baš kada smo stigli u Efes, leta 2018. godine, mislim da su iz uprave imali baš mala očekivanja. To je upravo i bio razlog da se više trudimo, a sada da još više slavimo i budemo ponosni. Mislim da je svaki igrač dokazao koliko vredi. Svi smo ovde došli gladni uspeha. I sada, nakon četiri godine zajedno se zaista osećamo kao porodica. Mislim da smo ispisali novu istoriju kluba“.

Pitanje je ko će ostati u klubu naredne sezone, ali to neće uticati na ciljeve.

„Zadržati ove igrače bio je izuzetno težak posao, rekao bih, za našu upravu i generalno klub“.

Ispričao je i kako se osećao u polufinalu Evrolige, kada je postigao trojku u poslednjoj sekundi protiv Olimpijakosa.

„Osećao sam se kao da je meč trajao pet sati. Tek sam ušao u igru i imao sam neke manje povrede u drugom poluvremenu. Tako da je moja prva misao bila da nekako nastavim da igram. Možda nisam imao najbolji meč, ali sam se osećao dovoljno dobro da završim utakmicu. Kada sam pokušao trojku sa korakom unazad preko Slukasa, shvatio sam da su mi noge dovoljno jake. Znao sam da, ako budem imao još jednu šansu posle tog šuta, moram da ostanem skoncentrisan sve dok ne izbacim loptu iz ruke. Upravo to se desilo u poslednjim trenucima meča. To je bio najbolji trenutak u mojoj karijeri do sada“.

BONUS VIDEO Evropa se ponovo poklonila Vasiliju Miciću kao MVP igraču

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar