Foto: Xinhua/Ju Huanzong

Kapiten Srbije Bogdan Bogdanović izneo je svoje utiske nakon meča sa Kanadom (95:86) i otkrio da bi u finalu voleo da se sastane sa Amerikancima.

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Foto:Nova.rs

Novinari su podsetili Bogdana na izjavu sa okupljanja reprezentacije ovog leta, kada je istakao da je srećan što je došao.

“Jeste tako, ne bih ništa menjao, drago mi je što smo pobedili večeras. Veliki uspeh za nas, opet, večeras da uživamo, odmorimo, da se nekako što bolje spremimo za finale.”

Novo finale za Srbiju, cilj je zlato.

“To nije loše, za to imam snage.“

O suzama Alekse Avramovića rekao je sledeće:

“Ja pokušavam da ih savetujem, ali znam da ne mogu da se kontrolišu emocije, bio sam u njegovoj koži.“

PROČITAJTE JOŠ:

Istakao je da je ponosan što je kapiten ovakve ekipe.

“Jesam ponosan, drago mi je, još kada je uspeh iza toga, onda to ima neki veći ‘rispekt’.”

Nikola Jović je posle utakmice sa Kanadom istakao da oni „nisu saigrači, nego braća“, a Bogdan je to samo potvrdio.

“Tako je, familija!”,

Kako je bilo protiv Dilona Bruksa?

“Znamo se iz NBA, sjajan igrač koji odlično radi svoj posao, u svojoj ulozi. Zbog njega su ovde gde jesu. Više mu odgovara evropska košarka, jer u NBA laganije mu sude faulove, pa ne igra toliko agresivno. Ovde može štipkanje, gurkanje, to je sve deo igre. Imam veliko poštovanje za njega, volim kako on igra.”

PROČITAJTE JOŠ:

O samoj utakmici i taktici Bogdanović je rekao sledeće:

“Igrali smo na Mileta (Milutinova) skoro celu utakmicu, dosta prostora je bilo i za sve nas. Znali smo da su jači jedan na jedan na bekovima, pa nismo hteli do napadamo odmah. Na kraju su ušli šutevi 1-na-1, ali Mile nam je pravio nenormalan prostor da možemo lakše da dođemo do zicera. “

Nada se pobedi u finalu.

“Nadam se da da. Večeras ćemo to proslaviti, a prekosutra finale. Sutra da se spremimo, oporavimo, uradimo dobar trening i to je to.”

Amerikanci su mu meta.

“Voleo bih da igramo ponovo protiv Amerikanaca. Zato što su oni viši nivo, nose veći značaj na turniru, neće biti lako ni protiv jednih ni protiv drugih.“

Orlovi su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar