Foto: ABA liga / Cibona / Mihal Jacic

Košarkaši Cibone pobedili su ekipu Mege u meču drugog kola ABA lige sa 89:84 posle produžetka.

Mega je vodila tokom većeg dela meča, popustila je u završnici i to se osvetilo, pa je Amar Gegić svojim poenima, manje od minuta pre kraja regularnih 40 minuta, izjednačio na 78:78 i odveo meč u produžetak.

PROČITAJTE JOŠ:

Tokom dodatnih pet minuta Roko Prkačin je ubacio trojku, Nejtan Rojvers je uvećao višak Cibosa na četiri poena i svojim potezima je prelamao meč.

Kada se priključio Gegić još jednim košem iz blizine, već je bilo 88:83, do kraja je ostalo tek nešto više od minut i po i meč je bio rešen.

U Megi imaju za čime da žale jer su od prvog minuta imali prednost, vodili su već u prvoj četvrtini sa devet razlike, igrali su dobro.

Tokom druge su imali i 16 poena prednosti, ali su u trećoj četvrtini prokockali veći deo stečenog i spali su na +2, da bi četvrta deonica bila neizvesna i odvela u produžetak odakle su Zagrepčani izvukli bolji kraj.

Najefikasniji je kod pobednika bio Rojvers sa 24 poena, Hoze Vildoza je takođe blistao sa 23, dok je Gegić dodao 15 poena.

U timu Mege se istakao Boriša Simanić koji je ubacio 21 poen, Rudan je ubacio 14, a Karlo Matković i Aleksander Balcerovski po 13.

BONUS VIDEO: Veselin Petrović i anegdota sa Karijem Pešićem

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar