Novak i Zverev Foto:JAN WOITAS / AFP / Profimedia

Nemački teniser Aleksandar Zverev kaže da je zadovoljan time što je ATP pokrenuo istragu u vezi sa slučajem nasilja u porodici.

Zverev je pre oko godinu dana bio predmet optužbi nekadašnje devojke Olje Šaripove da ju je fizički i psihički maltretirao.

PROČTAJTE JOŠ:

Nemački igrač je optužbe negirao i kaže da je već dugo tražio nezavisnu istragu o tom pitanju. Šaripova nije devojka jedina koja je pričala o Zverevu u kontekstu nasilja.

„Uvek sam podržavao kreiranje politike o nasilju u porodici pod okriljem ATP-a. Štaviše, podržavam i istragu koju su pokrenuli ljudi iz ATP. Mesecima sam tražio da se to uradi jer sam hteo nezavisnu istragu. Čvrsto odbacujem sve optužbe i pokrenuo sam preliminarnu zabranu protiv novinara i izdavača koji stoje iza lažnih i zlonaernih navoda i optužbi“, rekao je Zverev.

Dodao je i da su određeni novinari kršili naredbu suda. To se odnosilo na Bena Rotenberga, čoveka koji je poznat kao jedan od najžešćih kritičara Novaka Đokovića.

Šaripova je svoju ispovest dala za magazin Slejt, a Saša je zapretio da će preduzeti legalne korake protiv

„Kršili su naredbu jer su odbili da povuku tekst i nastavili su da ga objavljuju na društvenim mrežama iznova i iznova. Moji advokati se bave daljim koracima po tom pitanju“, dodao je Zverev.

Ono što nije najjasnije, jeste koji je sud naložio povlačenje tekstova.

BONUS VIDEO: Smiljan Banjac i Nenad Zimonjić o srpskom tenisu i kuda on ide

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar