photo:Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Plejmejker Zvezde zna svoju ulogu u timu ove sezone

Stefan Marković biće najiskusniji igrač Crvene zvezde ove sezone, a očekuje se da se to najviše odrazi na partije u Evroligi.

Prvi rival crveno-belima u eliti biće Efes u petak od 19.30 u Istanbulu.

„Ekipa koja je zadržala kostur, ali se unapredila na nekim pozicijama, dovela je kvalitetne igrače. Znamo da Larkin neće igrati, ali bez obzira na to, to je sastav sa ozbiljnim igračima“, rekao je Marković.

PROČITAJTE JOŠ:

Prokomentarisao je prekaljeni plejmejker i pripremni period u kom Zvezda nije briljirala, ali je ipak zabeležila tri pobede.

„Bilo je i uspona i padova, što je normalno za pripremni period. Bilo je i dobre igre i momenata gde smo se gubili, nismo znali šta radimo. Novi je trener, dosta novih igrača, neki igraju prvi put evropsku košarku, sve je to za očekivati. Na nama je da radom smanjimo te ‘crne minute’ kad ne znamo šta radimo. Evroliga je drugačiji nivo i kvalitet košarke, pa je teže iskontrolisati sve to. Predstoji nam ozbiljan rad da bi dostigli ono što želimo, ono kako želimo da radimo“.

Svoju ulogu je pronašao i u pomaganju Džejlenu Adamsu i Nikoli Topiću na navikavanje na najbolju evropsku košarku.

„Samo bih voleo da pokaže neke stvari. Radim i sa Adamasom, potrebne su mu smernice, treba mu pomoć da se privikne na ovaj stil igre. Drugačije se igra nego u Dži ligi i Australiji i zahtevi su drugačiji. Tu sam da pomognem, imao sam pomoć kada sam počinjao i tokom cele karijere je bilo tako i mislim da je to važno“.

Marković je u Zvezdu došao kada je prošla sezona već bila počela, a sada je situacija znatno drugačija i povoljnija.

„Bolje je u svakom smislu. Imao sam taj uvod. Kao neki padobranac sam došao prošle sezone, nespreman, ne možete da simulirate košarku pet na pet. Radio sam teretanu i individualne treninge tada, ali nije to to. Svakako se bolje osećam sada, ali ‘kilometražu’ ne mogu da vratim, mada bih voleo. Spreman sam, bitno je da se ostvare ciljevi koje smo zacrtali“, zaključio je Marković.

BONUS VIDEO KK Crvena zvezda predstavila tim za novu sezonu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar