Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Biće dug put do Top 8, ali daleko od toga da srpski klubovi nemaju šanse

Nova sezona Evrolige, najjačeg košarkaškog takmičenja u Evropi, počinje u četvrtak 6. oktobra i prema svim najavama mogla bi da bude uzbudljivija nego ikad, posebno kad su u pitanju navijači iz Srbije.

Utakmice Evrolige tokom cele sezone moći ćete da pratite na kanalima Sport kluba.

PROČITAJTE JOŠ:

Crvena zvezda i Partizan predstavljaće region u elitnom takmičenju, igraće se večiti derbi u Evroligi, pošto su posle suspenzije ruskih klubova (CSKA, Zenit, Uniks), crno-beli dobili vajld-kard.

Crveno-beli svoj prvi meč igraju u petak od 19.30 protiv Efesa u Istanbulu, a prenos utakmice će biti na kanalu Sport klub 1HD. Iste večeri od 20 sati Partizan će gostovati Albi u Berlinu, a prenos će biti obezbeđen na kanalu Sport klubb 2HD.

Prvi meč u novoj sezoni u četvrtak igraju Panatinaikos i Real Madrid (20.00), odnosno Asvel i Olimpija Mialno (20.00). Oba meča pratite direktno na kanalima Sport kluba.

Vasilije Micić
Vasilije Micić Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Efes, predvođen Vasilijem Micićem, pokušaće da osvoji treću uzastopnu titulu, što je u istoriji uradila samo Jugoplastika, a prema prognozama najveći rivali za titulu biće im Real Madrid, Barselona sa Nikolom Kalinićem, Fenerbahče sa Nemanjom Bjelicom, Makabi, a možda i Virtus, povratnik u elitno društvo, na čelu sa Milošom Teodosićem.

Biće zanimljivo videti kako će Dejan Radonjić predvoditi Panatinaikos u elitnom društvu, a naravno, nikada se ne sme otpisati ni drugi grčki velikan, Olimpijakos.

Prvi večiti derbi u Evroligi odigraće se 8. decembra u „Štark areni“, a domaćin je Partizan.


Raspored prvog kola:

Četvrtak:

Panatinaikos – Real Madrid 20.00

Asvel – Olimpija 20.00

Makabi – Žalgiris 20.05

Bajern – Fenerbahče 20.30

Valensija – Baskonija 20.30

Petak:

Efes – Crvena zvezda 19.30

Alba – Partizan 20.00

Barselona – Olimpijakos 20.30

Virtus – Monako 20.30

BONUS VIDEO Micić otkrio s kim radi na mentalnom planu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar