photo:Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Nije moglo teže na otvaranju Evrolige, ali Jovanović veruje u svoje momke

Košarkaši Crvene zvezde igraju protiv Efesa u petak od 19.30 u meču prvog kola Evrolige.

Teško da je raspored Zvezde mogao da bude teži u oktobru, a trener Vladimir Jovanović svestan je snage Efesa.

„Istovremeno najteža i najlakša utakmica za nas. Igramo protiv dvostrukog uzastopnog šampiona Evrope, da nije bilo sezone koja je prekinuta zbog korone verovatno i triput vezano bi bili prvaci… Na svoj fenomenalan roster dodali su još i Klajburna, Žižića i Polonaru, imaju fenomenalan tim, pokriven na svim pozicijama. Samim tim i ove godine biće favoriti za najviše domete. Na nama je da odigramo mušku utakmicu, da pokažemo napredak u odnosu na prethodni period i iskoristimo sve prilike koje nam se ukažu da budemo opasni“, rekao je Jovanović.

PROČITAJTE JOŠ:

Otkrio je i šta bi voleo da vidi od svojih izabranika u Istanbulu.

„Želim da vidim da ravnopravno igramo sa Efesom, da im pariramo u nekim košarkaškim segmentima koji su nama važni. Ipak, na prvom mestu mi je da vidim kako je ekipa napredovala u odnosu na prethodni period. Idemo korak po korak, želim da popravljamo igru i budemo pravi kada za to dođe vreme“.

Zvezda neće moći da računa na Ognjena Dobrića i Nemanju Nedovića na startu sezone, a to može da bude veliki problem pre svega u napadu.

„Imali smo kadrovskih problema, igraćemo bez Nedovića i Dobrića, koji su naše prve opcije na poziciji dva. Spremili smo rešenje i za to, ali nam nije lako da sve kombinujemo. Pritom, ni raspored nam ne ide na ruku, jer u prvih sedam kola pet puta gostujemo. Duplo kolo smo u Španiji, mada do tada ima dovoljno vremena, ali ceo raspored je nezgodan za nas“.

photo:Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Još uvek se ne zna kada će se bekovi Zvezde vratiti na teren.

„Želimo i mi to što pre da saznamo tačno. Tu su sa ekipom, radili su deo treninga, ali kada će biti na terenu i kada će moći da rade kontakt, to se ne zna“.

Poznata je i zdravstvena situacija sa novajlijama Filipom Petruševim i Miroslavom Raduljicom.

„Oni su u trenažnom procesu i konkurišu za tim“.

Crveno-beli su u pripremnom periodu doživeli težak poraz od Olimpijakosa, ali će u Evroligi mnoge stvari biti drugačije.

„Mi smo i tada bili oprezni, igrali smo kako smo u tom trenutku mogli. Taj poraz nam je otvorio oči, pokazao neke slabosti, od tada smo podigli nivo igre. Mi ćemo da uradimo ono što je do nas, ali se ne pitamo samo mi, već i protivnik“.

BONUS VIDEO KK Crvena zvezda predstavila tim za novu sezonu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar