Marko Jagodić-Kuridža i Dušan Ristić
Marko Jagodić-Kuridža i Dušan Ristić; Foto: Starsport

Marko Jagodić-Kuridža je postao najstariji debitant u istoriji reprezentacije Srbije, a prvi meč u nacionalnom dresu bio je kakav je mogao samo da sanja.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski košarkaš je sa pet poslednjih poena prelomio meč protiv Letonije (101:100) i doneo Srbiji prvu pobedu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Sa 34 godine je skrenuo pažnju na sebe sjajnom partijom jer je postigao 16 poena, a njegova saradnja sa Milošem Teodosićem je prelomila susret.

„U jednoj i drugoj reprezentaciji ima dosta kvalitetnijih igrača od mene. Želim da pomognem što je više moguće Ciboni, a najviše bih voleo da zaigram za reprezentaciju Srbije“, poručio je godinama ranije Jagodić-Kuridža.

Svetislav Pešić, selektor reprezentacije, oduševljen je centrom, a otkrio je i kako je reagovao Jagodić-Kuridža kada ga je pozvao telefonom.

„To je fantastičan dečko i ima ogromno iskustvo, to niko ne može da mu uzme. Šta ti vredi iskustvo, ako ne znaš da ga koristiš i pretvoriš u kvalitet. On je to uradio na najbolji mogući način, igrači mu veruju. Teodosić ga je stalno tražio, zna da izvuče faul, pogodio je onu dvojku. Drugo bacanje smo namerno promašili, tako da kažem alal vera. Kada sam ga zvao on kaže: Čekaj, za koju reprezentaciju? Jel stvarno treba da igram za reprezentaciju? Odmah je prihvatio, zahvalan sam mu zbog odnosa prema mladićima. Ne mogu svi da budu Jokići, Danilovići, Divci i Bodiroge. Igraju i drugi momci košarku, kao gospodin direktor reprezentacije Tarlać. Nije nivo Bodiroge, ali ni Bodiroga nije imao ono što je imao Tarke. Sve to treba staviti u funkciju“, rekao je Pešić.

BONUS VIDEO Pešić: Momci, pa ne igramo protiv Lejkersa

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar