FOTO: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Mark Gasol je nedavno trejdovan iz Lejkersa u Memfis, a nedugo zatim je raskinuo saradnju i sa tim klubom.

Nakon toga usledile su priče da se Mark nalazi u Španiji sa porodicom i da će karijeru završiti u Đironi, klubu čiji je čak i predsednik.

PROČITAJTE JOŠ:

Ipak, sada su se pojavile glasine da bi mlađi od braće Gasol mogao da ostane u NBA ligi još najmanje jednu sezonu. Za njega se interesuju Golden Stejt Voriorsi.

Golden Stejt od od odlaska Kevina Durenta nije konkurentan za titulu, a u prilog tome doprinele su povrede Stefa Karija i Kleja Tompsona tokom prošlih sezona.

Pred novu sezonu, spremne i zdrave su obe zvezde tima, ali znajući kakve su timove sklopili pre svih Los Anđeles Lejkersi, Bruklin Netsi i Milvoki Baksi teško je prognozirati titulu u San Francisku.

Pored toga, „ratnici“ već godinama kubure sa centrima, pa bi Mark Gasol čini se bio idealna opcija, pogotovo što je takav tip igrača da mu ne treba mnogo lopte u rukama kako bi bio produktivan.

Ne treba zaboraviti da je srpski trener Dejan Milojević ovog leta i zvanično otišao u ekipu Voriorsa, a da je njegova specijalnost upravo rad sa visokim igračima.

Povodom priča o Marku i Golden Stejtu oglasio se i Pau Gasol, koji je konačnu odluku u potpunosti prepustio mlađem bratu.

„Mark je zaradio slobodu i fleksibilnost da sam donese odluku“, rekao je stariji od braće Gasol i dodao da ne treba zaboraviti da je Mark od njega mlađi pet godina, te da bi njegova karijera mogla da se produži.

Zvaničnog kontakta između kluba i Marka još uvek nije bilo, a odluku o tome gde će nastaviti karijeru Gasol trebalo bi da donese u narednim danima, pošto je početak najjače lige sveta veoma blizu.

BONUS VIDEO Emotivni Novica Veličković šest puta prekidao govor zbog suza

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar