Boban Marjanović;
Boban Marjanović; Foto: Tanjug/AP Photo/Brandon Wade)

Boban Marjanović je sjajno iskoristio ukazanu priliku u trijumfu Dalasa nad Hjustonom (116:106), a i Aleksej Pokuševski je u porazu Oklahome od Golden Stejta pokazao da se sve bolje snalazi u situacijama sa limitiranom minutažom.

PROČITAJTE JOŠ

Marjanović je na terenu proveo samo devet minuta, ali mu je to bilo dovoljno da postigne 11 poena, sakupi četiri skoka u jednu asistenciju. Iz igre je savršeno šutirao (5/5), dok je sa linije za slobodna bacanja bio polovično precizan (1/2).

Marjanović je bio među najefikasnijim igračima u redovima Dalasa. Više od njega je očekivano postigao Luka Dončić (26 poena, 14 skokova i sedam asistencija), te Tim Hardavaj Junior (16 poena) i Redži Bulok (16 poena i najbolji meč od dolaska u Teksas).

Najveći problem Maveriksa je i dalje Kristap Porzingis koji nikako ne uspeva da igra (povrede), da to čini stalno (nema konstantne brojke) i da uspeva da pomogne u završnicama „na nož“.

Ovog puta je iz igre šutirao 2/10, a to je bilo dovoljno da ga na kraju Džejson Kid pošalje na klupu sa samo devet postignutih poena za 24 minuta.

Pre susreta je Kid odlučio da će svih 15 igrača igrati u prvom meču na domaćem terenu, pa je i Marjanović dobio šansu. Miljenik navijača je još jednom raspametio sve.

„Boban je bio sjajan. Preokrenuo je utakmicu za nas. Neću moći da to uradim još puno puta, da igraju svih 15 košarkaša. To je prelepa stvar, hemija i to što mogu da računam na njih. Svi su igrali, igrali smo da pobedimo i u tome su uspeli večeras“, iskren je Kid.

Odlično je limitirane minute iskoristio Pokuševski. Majk Degnolt, trener Oklahome, poručio je da će Poku morati efikasnije da koristi minute koje provodi na terenu i to odmah je srpski igrač shvatio poruku.

Postigao je devet poena uz četiri skoka i jednu asistenciju u porazu od Golden Stejta (98:106), te jednu ukradenu loptu za 18 minuta provedenih na parketu. Postigao je jednu trojku (1/2), a iz igre nije imao sjajan procenat (3/7).

Nemanja Bjelica je u dresu „ratnika“ imao jedno slabije veče. Za sedam minuta na terenu postigao je samo dva poena i uhvatio dva skoka.

Aleksej Pokuševski
Aleksej Pokuševski; Foto: Tanjug/AP Photo/Nate Billings)

U Oklahomi je još jednom blistao Šej Gildžeus-Aleksander sa 30 poena, dok su Golden Stejt do trijumfa predvodili Stef Kari (23 poena, šest skokova i četiri asistencije), Endru Vigins (21 poena, četiri skoka i četiri asistencije), te Dejmion Li sa 20 poena.

NBA rezultati

Sreda

Njujork – Filadelfija 112:99

Oklahoma – Golden Stejt 98:106

Dalas – Hjuston 116:106

San Antonio – LA Lejkers 121:125

Juta – Denver 122:110

BONUS VIDEO Ben Simons na treningu Filadelfije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar