Marina Maljković i Danijel Pejdž/Foto: Košarkaški savez Srbije

Prvu fazu priprema za Svetsko prvenstvo u Australiji otpočela je ženska košarkaška reprezentacija Srbije.

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković predstavila je novi stručni štab.

PROČITAJTE JOŠ

„Kada smo se plasirale na Svetsko prvenstvo, rekla sam da ćemo imati sjajne ideje za leto. Uvek razmišljam mnogo unapred, pre svega o budućnosti ženske košarke u našoj zemlji i presrećna sam što imamo priliku da spojimo dva tima, da imamo više devojaka na broju koje rade zajedno. Kod seniorske reprezentacije, u ovom momentu su sa nama i neka dobro poznata lica, ali je akcenat na onim mlađima koje treba da nose našu igru u Australiji. U februaru su započele priču, pokazale karakter i određeni kvalitet, a sada hoćemo da prođemo sa njima kroz sve detalje. Ono što je meni izuzetno važno je da svaka reprezentativka Srbije treba dobro da zna kako će se ponašati na terenu i van njega“, istakla je selektorka.

U stručnom štabu biće pomoćni treneri Filip Benčić i Ljubica Drljača, kao i Dušan Džan Nazli, njen saradnik u Fenerbahčeu, koji će mnogo pomoći u radu sa mladim igračicama.

Trenerskom timu reprezentacije za košarkašice do 20 godina pridružile su se i bivše reprezentativke Srbije – Danijel Pejdž i Dajana Butulija.

„Meni je neopisiva čast što sam deo stručnog štaba i što sam u reprezenteaciji. Odazvala sam se pozivu Marine Maljković koja mi je 20 godina bila trener i čiji košarkaški stil poznajem i volim. Nisam otišla sa terena, samo sam trenutno tu u nekom drugom obliku. Velika mi je čast što ću sa Bojanom Jankovićem i Danijel Pejdž moći da vodim treninge i razmenjujem mišljenja“, kaže Butulija.

Pejdž je istakla koliko joj znači ovaj poziv.

„U potpuno drugačijoj sam ulozi sada u srpskoj reprezentaciji. Uzbuđena sam što sam ovde i veliku čast mi predstavlja činjenica da me je Marina odabrala za ovaj posao, da se vratim i pomognem reprezentaciji. Srbija mi je toliko dala i imam želju da to vratim ovim mladim igračicama“, kaže Danijel Pejdž.

Svetsko prvenstvo će se igrati od 22. septembra do 1. oktobra u Sidneju, dok će se mlada ženska reprezentacija boriti tokom jula u Mađarskoj na Evropskom šampionatu.

BONUS VIDEO Micić pokorio Evropu, pa zapevao čuvenu narodnu pesmu

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar