Nikola Jokić asistencija
Foto: Screenshot Youtube nba screen

Još jednom je pokazao zbog čega je najbolji dodavač među visokim igračima, ali je sve bliži da ugrozi i neke plejmejkere.

Minesota je slavila sa 124:111, ali je Nikola Jokić i ovog puta imao nekoliko fantastičnih poteza.

PROČITAJTE JOŠ

Istaklo se jedno teledirigovano dodavanje do Erona Gordona. Kada je delovalo da ne zna šta će sa loptom jer su ga udvojili i čovek mu je bio na leđima, a treći je žurio da skupi Jokić je izveo magiju.

Dodao je bez gledanja iza leđa, kroz šumu ruku tačno do Gordona. Atraktivnom košarkašu nije bilo teško da to spakuje u koš.

Nikola Jokić je još jednom bio na svom nivou, doduše ne onoliko spektakularnom kao u prethodnih mesec dana kada je iz meča u meča pisao istoriju. Postigao je 24 poena uz sedam skokova i devet asistencija. Pogodio je 10 od 20 šuteva iz igre, te jednu od tri trojki. Upisao je i dve ukradene lopte.

Jokić je imao nekoliko fantastičnih poteza, poput dodavanja do Erona Gordona bez gledanja kroz celu odbranu i pun reket iza leđa. Tu su i potezi zbog kojih se Rudi Gober, najbolji defanzivac NBA lige, još jednom pokazao kao redovni korisnik „ringišpila Jokić“ jer ga je srpski centar nekoliko puta nasamario kao na basketu.

BONUS VIDEO Pas Nikole Jokića kroz noge bez gledanja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar