Aleksej Pokuševski Finiks Sans
Foto: TAnjug/AP Photo/Rick Scuteri)

Finiks Sansi (34-14) su i protiv Oklahome Siti (20-28) odigrali sjajno i stigli do novog trijumfa sa 140:103, a jedan od četiri raspoložena igrača Tandera bio je naš Aleksej Pokuševski.

Srpski košarkaš je trenutno najmlađi u NBA ligi, a često igra zrelije i od onih koji igraju treću ili četvrtu sezonu.

PROČITAJTE JOŠ

Pokuševski je još jednom bio starter i na terenu je proveo najviše minuta od svih igrača Oklahome (32), postigao je 20 poena uz šut iz igre 7/14 (4/6 za tri poena), uz pet skokova i četiri asistencije i jednu ukradenu loptu.

Pokuševski se nije libio da šutne za tri poena (četiri puta bio precizan), a znao je da proleti kroz reket i lagano loptu nasloni o tablu.

Podsetimo, pre samo dva dana pojavila se vest da je Pokuševski bio u koronavirus protokolu, ali je samo bio u kontaktu sa nekim ko je dobio pozitivan nalaz, pa je posle kraće izolacije i nekoliko negativnih testova mogao da se vrati na parket.

Imao je jednu sjajnu, magičnu asistenciju kroz čitavu odbranu, ali i trojku u lice protivničkom igraču.

Sansi su stigli do pete uzastopne pobede na krilima Devina Bukera koji je upisao 32 poena uz pet asistenija, a pratili su ga Bridžs, Kris Pol i Džonson sa po 17 poena.

Već u prvih šest minuta je Finiks stigao do 22:5, a tu prednost nije ispustio do kraja. Oklahomu je koštao slab šut iz igre jer je pogodila tek četiri od 25 šuteva u prvoj deonici.

U Oklahomi je blistao Teo Maledon sa 33 poena (rekord karijere) uz šut iz igre 10/18 (5/7 za tri).

Finiks sada ima 20 pobeda više nego poraza, pa se očekuje da ove sezone prvi put nakon jedne decenije zaigra u plej-ofu.

„Samo postajemo bolji i bolji, nastavljamo da ostvarujemo naše ciljeve usput. Uvek nam govore da ne igramo protiv rivala, već da igramo protiv sebe“, iskren je bio Buker.

Trener Monti Vilijams, najbolji strateg Zapada u martu, objasnio je zbog čega ekipa igra dobro.

„Prosto volim da pobeđujem. Sa 30 poena ili jednim, šta god. Želim da se naš tim navikne da pobeđuje i da ceni vrednost dobrog tima. To je nešto što se ne uzima zdravo za gotovo. Treniraću nas u svakoj situaciji koja će nas dovesti do pobede“, rekao je Vilijams.

NBA rezultati

Subota

Toronto – Golden Stejt 130:77

Boston – Hjuston 118:102

Njujork – Dalas 86:99

Indijana – Šarlot 97:114

Memfis – Minesota 120:108

Nju Orleans – Atlanta 103:126

Juta – Čikago 113:106

Finiks – Čikago 113:106

Finiks – Oklahoma 140:103

Portland – Milvoki 109:127

Sakramento – LA Lejkers 94:115

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar