Foto: Tanjug/AP Photo/Brandon Wade

Magija Luke Dončića.

Luka Dončić je nastavio sa nestvarnim partijama od početka sezone i pokazao zašto je glavni kandidat za MVP nagradu.

On je u pobedi Dalasa nad Bruklin Netsima od 96:94 uspeo da ispiše istoriju i još j ednom pokaže o kavom se igraču radi.

PROČITAJTE JOŠ

Slovenačka superzvezda odigrala je devetu uzastopnu utakmicu u kojoj je postigla najmanje 30 poena.

To je drugi najduži niz u istoriji NBA lige i najbolji od sezone 1962-63 kada je Vilt Čemberlen odigrao 23 uzastopne utakmice otvaranja sezone u kojima je postigao 30 ili više poena. Igrajući za tadašnje San Francisko Voriorse, Čemberlen je tu sezonu završio sa prosekom od 44,8 poena i 24,3 skoka po utakmici. Bio je još bolji prethodne sezone. Tada je prosečno beležio 50,4 koša i 25,7 skokova po noći.

Ovakvi proseci su nezamislivi u današnjoj košarci, ali Dončić pokušava da ostavi trag i uspeva. Protiv Netsa je postigao 36 poena, što je njegov prosek ove sezone, šutirajući 50 odsto iz igre (11/22, trojka 5/9) i 75 odsto sa linije slobodnih bacanja (9/12). Najbolji strelac lige je tom učinku dodao šest skokova i asistencija.

Netsi su utakmicu odigrali bez suspendovanog Kajrija Irvinga, koji je u poslednjem meču između ova dva tima postigao 39 poena, ali su i bez njega sjajno otvorili utakmicu. Bruklin je već u prvih osam minuta imao prednost od 14 poena (25:11), koju su domaći preokrenuli do poluvremena, a potom gradili pobedu serijom od 14:0, čime je zaostatak od 74:78 pretvorio u desetku. bodovna prednost.

Iako je Bruklin pretio u dramatičnoj završnici, Mavsi su sačuvali prednost do kraja zahvaljujući Kevinu Durantu koji je za 5,6 sekundi do kraja promašio dva od tri slobodna bacanja, pri rezultatu 96:94 za Dalas. Namerno je promašio treći pokušaj.

Upravo je Durent sa 26 poena bio najbolji kod Netsa. Dončiću su najveću pomoć bili Dorijan Fini-Smit (18 poena) i Džoš Grin (16).

BONUS VIDEO Noć Nikole Jokića za istoriju – meč u kom je pao rekord Vilta Čemberlejna

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar