FOTO: EPA-EFE/ERIK S. LESSER SHUTTERSTOCK OUT
FOTO: EPA-EFE/ERIK S. LESSER SHUTTERSTOCK OUT

Povratak lidera i velike zvezde.

Goran Dragić, popularni „Zmaj“ kako su ga prozali u NBA ligi će prvi put nastupiti u reprezentaciji posle pet godina nakon što je uvršten u tim Slovenije za predstojeće kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u košarci 2023. godine.

PROČITAJTE JOŠ

Ovaj 36-godišnjak se povukao iz reprezentativne košarke nakon što je vodio Sloveniju do istorijske titule na Evrobasketu kao MVP turnira 2017. godine, a ponovo će zaigrati sa Lukom Dončić sa kojim je razbio sve rivale uključujući i Srbiju u velikom finalu.

Dončić je preuzeo ulogu vodeće zvezde Slovenije na međunarodnoj sceni nakon što su sjani nastupi prošlog leta pomogli njegovoj zemlji da se prvi put kvalifikuje za Olimpijske igre.

Tim je takođe pojačan uključivanjem Vlatka Čančara nakon sezone u Denver Nagetsima, dok je Majk Tobi od starta imao veliki uticaj. Ipak, Slovenija će igrati bez Klemena Prepeliča zbog povrede.

„Pred nama su veoma zahtevni jun i početak jula, jer su pred nama dve izuzetno važne utakmice. Uzbuđeni smo što možemo da računamo na sva tri NBA igrača. Odlična vest je da Goran Dragić ponovo želi da pomogne reprezentaciji“, rekao je selektor Aleksandar Sekulić.

BONUS VIDEO Ludnica u Pioniru posle zakucavanja Vukčevića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar