Vladimir Lučić
Foto: Italbasket

Vladimir Lučić, kapiten košarkaške reprezentacije Srbije kaže da još uigravanja čeka njegov tim, uprkos dvema lepim pobedama u Hamburgu.

Srbija je u Nemačkoj osvojila Superkup, pobedivši najpre Italiju 90:86, a onda i domaćina Nemačku sa 83:56.

PROČITAJTE JOŠ:

Lučić žali zbog propuštene šanse da se u „Stožicama“ pobedi i Slovenija, koja je pre nekoliko dana nakon produžetka ipak iščupala trijumf 97:92 u prijateljskom meču.

„Prva prava provera ekipe, gde je Slovenija, što se tiče takmičarske forme, bila je daleko ispred nas s obzirom da su u tom sastavu igrali i julski prozor. I odigrali nekoliko utakmica više nego mi. Pred punim Stožicama, bila je to prava provera, gde smo za jedan posed ili dobru odbranu, ostali kratki da slavimo na tom meču“, rekao je Lučić posle trofeja Superkupa.

Osvrnuo se zatim na turnir u Nemačkoj, gde je Srbija uspela da teškom mukom izbori pobedu nad Italijom, posle preokreta od -15 do slavlja.

Meč sa Nemačkom bez Denisa Šrudera je ipak bio lakši posao.

„Mislim da smo pre svega pokazali karakter u prvoj utakmici sa Italijanima koji su prilično fizički, što je atipično za njih, ušli u meč, napravili veliku razliku. Ali smo u trećoj, a posebno u poslednjoj deonici, uspeli da se vratimo. Ovaj meč protiv Nemačke je zbližio ekipu. Dominirali smo svih 40 minuta, igrali dobro na obe strane terena, rastrčali se. Dobra stvar je sa tim peharom idemo srećni nazad, nastavljamo da se spremamo za obaveze koje slede“, rekao je Lučić.

BONUS VIDEO: Košarkaši burno slavili svaki poen na klupi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar