Foto: EPA-EFE/SEDAT SUNA

Košarkaši Bajern Minhena pobedili su Anadolu Efes sa 80:79 na sebi prepoznatljiv način ove sezone - na jednu loptu.

Bajern je do pobede došao blokadom Džejmsa Gista, prošlogodišnjim centrom Crvene zvezde i nekadašnjeg igrača Partizana.

PROČITAJTE JOŠ:

Gist je tako valorizovao fantastičnu partiju Vladimira Lučića, koji je ubacio 18 poena za Bajern, a postigao je i poslednje poene svog tima.

Vasilije Micić ovog puta sa 19 poena i košem za 79:78 na 11 sekundi pre kraja, nije uspeo da odnese prevagu, jer je Lučić fauliran i dao je dva od tri bacanja do kraja za 80:79.

Šejn Larkin je u finišu imao šansu da ponovo preokrene rezultat i donese pobedu Efesu, ali ga je Gist izblokirao, a trener Efesa Ergin Ataman je pobesneo na sudije jer je smatrao da je njegov tim oštećen.

Bilo kako bilo, Bajern je upisao svoj 19. trijumf, a Anadolu Efes svoj 11. poraz ove sezone.

Sve je počelo bolje po turski tim koji je rano poveo 13:4 posle trojke Rodriga Buboe i koševa Kruna Simona. Bajern je do kraja prve četvrtine taj zaostatak sveo na pet poena i 23:18.

Efes je u drugoj deonici slobodnim bacanjima Micića otišao na +11 kada je poveo sa 40:29, a poluvreme je završeno sa devet poena prednosti za Micića i ekipu.

Vejd Boldvin i Džejlen Rejnolds su vratili Bajern u igru već posle dva, tri minuta trećeg perioda kad su Nemci prišli na 46:44, a onda su i preokrenuli pogotkom Rejnoldsa na pet minuta pre kraja treće četvrtine.

Ta prednost je bila privremena, a Efes je ubrzo vratio kontrolu i poenterski plus koji će izgubiti u završnoj četvrtini. U njoj su Lučić i Boldvin dobijali faulove i sa linije za slobodna bacanja su pogađali do 75:73 na tri minuta pre kraja.

Lučić je bio precizan za dva kada je odveo svoj tim na 77:73, dva minuta pred kraj, da bi novim bacanjima i blokadom Gista meč bio rešen u poslednjem trenutku.

Lučića su u Bajernu poenterski pratili Pol Zipser i spomenuti Boldvin sa po 12 poena, dok je Denis Sili ubacio deset, a u Efesu je Larkin postigao 16, a Buboa 14.

Evroliga, 30. kolo

Himki – Valensija 68:77

Panatinaikos – Crvena zvezda 82:86

Bajern Minhen – Anadolu Efes 80:79

Olimpija Milano – Barselona 65:72

Četvrtak

Zenit – Baskonija 75:79

Fenerbahče – Žalgiris 84:61

Alba – Olimpijakos 80:84

Real Madrid – CSKA Moskva 89:96

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar