Foto Tanjug/AP Photo/Chris Szagola

Bez srpskih košarkaša u duelu Atlante i Golden Stejta

Košarkaši Atlante napravili su pravi mali podvig, savladali su Golden Stejs sa 121:110, a nijedan od dva srpska igrača nije upisao ni minut.

PROČITAJTE JOŠ

Bogdan Bogdanović je nakon sjajnih partija ove sedmice (dva rekorda sezone), ipak morao da propusti duel sa timom iz Kalifornije. Odlučeno je da propusti duel jer oseća nelagodnost u desnom kolenu, učinjeno je ovo preventivno da ne bi došlo do pogoršanja zdravstvenog stanja. Veliki broj mečeva učinio je da se Bogdanu vrati problem koji ga je ranije mučio kada je doživeo avulzivnu frakturu desnog kolena uz upalu mekog tkiva i oštećenje kosti.

Nije poznato kada se očekuje povratak Bogdanovića na teren i da li će odsustvovati samo jedan susret.

Nemanja Bjelica je takođe propustio susret, ali je to bilo odluka trenera Stiva Kera kom se nije uklapao u taktičke zamisli. Nije poznato da se srpski košarkaš povredio.

Trej Jang je blistao sa 33 poena i 15 asistencija, a pratio ga je Danilo Galinari sa 25 poena, pet skokova i tri asistencije. U poraženom timu još jednom nije bilo na terenu Stefa Karija, a blistao je Klej Tompson ubacio je čak 37 poena (uz sedam skokova i tri asistencije), a pratio ga je Džordan Pul sa 24 poena, pet skokova i 10 asistencija. Obojica su stigla do 22 poena već u prvom poluvremenu.

Atlanta je na kraju druge i tokom treće deonice napravila seriju od 43:16, ali „ratnici“ nisu odustsajali. Uspeli su da se vrate u susret, ne i da preokrenu, a onda je Jang ubacio sedam poena i nizao dve asistencije za trijumf Atlante.

NBA rezultati

Subota

Šarlot – Juta 107:101

Detroit – Vašington 97:100

Atlanta – Golden Stejt 121:110

Majami – Njujork 103:111

Minesota – Dalas 116:95

Portland – Hjuston 106:125

LA Klipers – Filadelfija 97:122

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO Bogdan Bogdanović o Kokoškovu i fijasku u kvalifikacijama

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar