Foto: Tanjug/AP

Ranjeni lav je najopasniji - to važi za Los Anđeles Lejkerse, koji su protiv Golden Stejta iščupali plej-of trojkom Lebrona Džejmsa.

PROČITAJTE JOŠ

Sedmi su bili Lejkersi i morali su u doigravanje, zbog velikog broja poraza u periodu kada su zbog povreda odsustvovali Lebron Džejms i Entoni Dejvis.

U završnici se vratio Dejvis, nešto kasnije je i Lebron izneo teret poslednjih utakmica, pa je vezano šest trijumfa, nad Finiksom, Niksima, Hjustonom, Indijanom i Pelikansima, pre trilera sa Golden Stejtom.

Bilo je 103:100, pretvorilo se ovo u obračun sa Stefom Karijem, ali i Grinom, koji je razgoropadio Lebrona prljavim faulom.

Kaznio ga je Džejms trijumfalnom trojkom, što je bila jasna poruka svim rivalima, pre svih, Finiksu, koji je rival na startu plej-ofa.

Nakon toga, sledi ukrštanje sa Denverom ili Portlandom, pa je moguće da će se brzo suočiti Lebron i Jokić.

Iako Lebron slavi 37. rođendan 30. decembra, nema sumnje da će želeti da dodatno izgradi košarkaško nasleđe u ovoj sezoni.

U poslednjih devet plej-of nastupa, Džejms je stizao do NBA finala, iako nikada nije toliko utakmica propustio kao sada.

Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Ipak, dok je bio spreman, Lejkersi su prvu polovinu sezone proveli na vrhu Zapada i tada je Džejms bio MVP kandidat.

Dejvis je propustio devet nedelja, Džejms šest, tandem će to želeti da nadoknadi uz svoje „šegrte“ poput Karuza i Šrudera.

Kada je bilo najnapetije, Dejvis i Džejms su slomili Karija. Entoni je 13 od svojih 25 poena ubacio u poslednjoj četvrtini, a zajedno su imali 3/19 iz igre u prvom poluvremenu. Onda su došli do 14/22 u nastavku, što je donelo trijumf.

Lejkersi su na poluvremmenu gubili sa 13 razlike, bili su na -12 sredinom trećeg perioda igre, kada su najavili preokret.

Foto: Tanjug/AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Povratili su šampionsko samopouzdanje, o kom je govorio i Džejms.

„Majk Tajson je uvek govorio da svi imaju plan dok ne uđu u ring i ne dobiju udarac. Mi smo to uradili i bilo je dobro, bilo je sjajno, to nas je sabralo. Nije bilo prijatno, ali nas je ujedinilo i uspeli smo da trijumfujemo. Radujemo se onome što sledi u plej-ofu“, poručio je Lebron, koji je spreman da ide i preko granica bola u plej-ofu.

Baš kao i Džordan nekada, koji je igrao „flu gejm“, u finalu Čikaga i Jute 1997, kada je bolestan završio meč sa 38 poena. I Majkl je motiv Lebronu, koji želi da mu se približi po broju titula – Džejms je bio prvak 2012, 2013, 2016. i 2020. godine, a sada će ga put do trona voditi najverovatnije preko Jokića.

Serija sa Finiksom može biti i mač sa dve oštrice za Denver, ukoliko Lebron i Dejvis uđu u prepoznatljivu formu i nadigraju Sanse – ne treba zaboraviti ni da suđenje može biti opasnost po rivale, prošlu sezonu obeležila je kontroverzna arbitraža u duelu sa Nagitsima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar