Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT SHUTTERSTOCK OUT

Zvezda Portland Trejlblejzersa Dejmijan Lilard neće tražiti pojačanja i slati zahteve za novog trenera, upravi svog kluba.

Ova ova informacija pojavila se samo nekoliko dana posle njegove misteriozne poruke u kojoj je citirao stihove iz jedne rep pesme i pitao „koliko dugo treba da ostane posvećen“.

PROČITAJTE JOŠ:

Pitao je tada i „koliko treba da prođe dok se prilika ne poklopi sa pripremom“. Američki mediji su to protumačili kao kritiku na račun uprave Portlanda.

Takođe i kao kritika na račun Terija Stotsa, trenera Blejzersa, koga klub gleda da zameni pred narednu sezonu.

Blejzersi su ispali od Denver Nagetsa u šest utakmica prve runde plej-ofa, pa se Nikola Jokić i saigrači raduju prolasku dalje, dok je Portland već počeo sa pripremama za sledeću sezonu.

„Izvor koji je dobro upućen u celu situaciju kaže da Lilard neće imati nikakve zahteve kada je reč o angažovanju novog trenera. Uprava kluba i menadžment će uraditi svoj deo posla dok komuniciraju sa njim usput“, navodi Atletik.

Lilard je pružio podršku Džejsonu Kidu i Čonsiju Bilapsu kao opcijama za trenera, mada se Kid unapred povukao.

Bilaps je asistent u Los Anđeles Klipersima i on je verovatnija opcija, mada Klipersi idu dalje u polufinale zapadne konferencije.

Lilard ima ugovor sa Blejzersima do sezone 2023/2024 ali je protiv Denvera jedini bio na visini zadatka, uprkos tome što njegov tim već nekoliko sezona konstantno igra plej-of ali ne može do finala.

Pojedini američki mediji zbog toga spekulišu da je Portland zbog toga u strahu da bi Dejm mogao da ode, pa će uraditi sve da zadrži jednog od najboljih igrača u NBA ligi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar